Monday, April 1, 2019

Τσελέντης: Τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι μάλλον δεν ήταν ο κύριος σεισμός


Στην εκτίμηση ότι ο σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στο Γαλαξίδι πιθανότατα να μην ήταν ο κύριος, προχώρησε σήμερα ο γνωστός σεισμολόγος

Στην εκτίμηση ότι ο σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο στο Γαλαξίδι πιθανότατα να μην ήταν ο κύριος, προχώρησε σήμερα ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.
Ο κ. Τσελέντης μιλώντας στον Ρ/Σ «Γάμμα» υπογράμμισε ότι  ότι ο σεισμός δεν ήταν 100% σίγουρα ο κύριος σεισμός. «Δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πάλι σεισμός στο ίδιο μέρος. Ωστόσο αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι η μετασεισμική ακουλουθία δεν είναι φυσιολογική. Δεν σημαίνει όμως και τίποτε» είπε για να προσθέσει.

«Ένας σεισμός 5,3 Ρίχτερ πρέπει να μας «δώσει» μετά (σ.σ μετασεισμούς)  4,4, 4,5 Ρίχτερ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσελέντης στη συνέχεια είπε ότι δεν ασπάζεται το γνωστό «δόγμα» των σεισμολόγων περί αναμονής 48 ωρών για να φανεί αν η εκάστοτε δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός.
«Μεγάλο ποσοστό των κύριων σεισμών γίνεται μετά από κάποιες μέρες. Εγώ θα ήθελα ένα χρονικό παράθυρο αρκετών εβδομάδων, δυο – τριών εβδομάδων για να δούμε πώς πάει το φαινόμενο. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι (σ.σ. τα 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι) δεν ήταν ο κύριος σεισμός» υπογράμμισε.
 ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.