Tuesday, April 2, 2019

Τι παθαίνεις μετά το γάμο? Γιατί αλλάζεις? Τι φταίει?


Της Μαρίας Τσακνή
Είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη, ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι ο γάμος και η οικογένεια. Πολλοί βέβαια διαφωνούν και βρίσκουν ασφάλεια στην μοναχική εργένικη ή και διαφορετική ζωή. Όπως και να ΄χει, όλα εξυπηρετούν τις προσωπικές ανάγκες του καθενός, τι γίνετε όμως όταν κάποιος μεγάλωσε με την αξία και την σημαντικότητα της οικογένειας, ενώ ο ίδιος νιώθει καλύτερα μόνος χωρίς δέσμευση ? Πόσο μπορούν  τα ταμπού και η κοινωνία που μεγάλωσες, να σε εντάξουν κάπου που δεν αισθάνεσαι ο εαυτός σου, άλλα κάποιος που θα ήθελαν οι γονείς σου να είσαι? Πόσο και που θα επηρεάσει η λάθος απόφαση? Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις σχέση και να έχεις σύντροφο. Ας πούμε ότι παντρεύεσαι τον άνθρωπο που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, αυτόν που αγαπάς και νοιάζεσαι, γιατί είσαι σε ηλικία γάμου, γιατί πρέπει να κάνεις παιδί και όλα αυτά που σε δίδαξαν οι γονείς σου,  νιώθεις τέλεια όταν ακούς το μπράβο τους, ετοιμάζεις τον τέλειο γάμο, όλα θα είναι σαν ταινία, με εσένα πρωταγωνιστή! Τι θα γίνει όμως όταν κλείσουν τα φώτα? Και ένα τελευταίο καθοριστικό ερώτημα …ο σύντροφός σου, τι φταίει? Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εσωτερική καταπίεση δεν θα αργήσει να βγει στην επιφάνεια, όχι γιατί δεν μπορείς ή δεν αντέχεις, αλλά γιατί δεν θες! Γιατί δεν ήσουν έτοιμος, γιατί ερωτεύτηκες μια αλλοδαπή, γιατί προτιμάς σύντροφο του ιδίου φίλου, γιατί ο σύντροφός σου δεν είναι από εύπορη οικογένεια!   Τόσο απλά είναι τα πράγματα!
Ο γάμος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή του ανθρώπου, αυτό μας διδάσκει και η εκκλησία μας,  πρέπει να το πιστεύεις και να είσαι έτοιμος να το κάνεις. Δούλεψε μέσα σου, μάθε τον εαυτό σου, αγάπησε αυτό που είσαι. Μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει, πίστεψέ με στο τέλος όλοι θα σε δεχτούν όπως είσαι, αρκεί να το πιστέψεις ο ίδιος. Μέτα αρχίζουν οι καυγάδες και οι φασαρίες, οι διαφωνίες και τα άσχημα λόγια, παύουν να υπάρχουν ο σεβασμός, η ευγένεια και η αγάπη. Και χωρίζεις, πολύ εύκολο, για ποιον? Για τον σύντροφό σου, για τα παιδιά σου, για σένα …για κανέναν! Η ζωή είναι πολύ μικρή και η ψυχή σου πολύ εύθραυστη, πες όχι στον γυάλινο κόσμο που θέλουν να σε βάλουν και φτιάξε τον δικό σου αληθινό…
Και στην τελική…. σε όποιον αρέσει!

Μαρία Τσακνή
Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Μαρία Τσακνή γεννήθηκε στο Γόνιμο και διαμένει στο Σιδηρόκαστρο.

1 comment:

  1. Ένα εμπεριστατομένο άρθρο που αναλύει πτυχές στην λήψη μιας από τις κυριότερες αποφάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου, αυτής του γάμου.

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.