Saturday, April 15, 2017

Φωτεινή Αραμπατζή σε Βαγγέλη Αποστόλου: «Όμηροι» της κυβερνητικής ανεπάρκειας οι Νέοι Αγρότες

Όμηροι και καταδικασμένοι στην απραξία βρίσκονται οι υποψήφιοι «Νέοι Γεωργοί» εξ αιτίας της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό στηλιτεύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με σχετική Ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Όπως επισημαίνει, ενώ μέχρι πρότινος, η οριστικοποίηση των αξιολογήσεων των φακέλων τους για ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» γινόταν πριν από την έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ, φέτος, για πρώτη φορά, θα μάθουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στο τέλος Ιουνίου του 2017, μετά το τέλος των δηλώσεων καλλιέργειας που λήγουν στις 15 Μαΐου 2017.
Αποτέλεσμα, να βαδίζουν «στα τυφλά» για το αν πρέπει τελικά ή όχι να υποβάλουν δηλώσεις καλλιέργειας, ρισκάροντας έτσι είτε την ένταξή τους στο Πρόγραμμα, αν τελικά εγκριθούν είτε την ευκαιρία να συμμετάσχουν εκ νέου σε αυτό, αν απορριφθούν.
Η Σερραία βουλευτής σημειώνει ότι 3 ολόκληρους μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας, που δόθηκε για την υποβολή των αιτήσεών για ένταξη στο Πρόγραμμα και  ύστερα από 2 παρατάσεις, οι υποψήφιοι έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά»! Ζητά επομένως από τον αρμόδιο Υπουργό να δοθεί παράταση ειδικά γι’ αυτούς στις δηλώσεις ΟΣΔΕ μέχρι τέλος Ιουνίου, προκειμένου να μην κινδυνεύσει να «τιναχθεί στον αέρα» χωρίς καμία υπαιτιότητα των υποψηφίων, η συμμετοχή τους στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.
Αναλυτικά, η Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

12-4-2017

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Θέμα: «Όμηροι» της κυβερνητικής ανεπάρκειας οι Νέοι Γεωργοί

Κύριε Υπουργέ,
Όμηροι και καταδικασμένοι στην απραξία παραμένουν χιλιάδες υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί εξ αιτίας της πρωτοφανούς ανεπάρκειας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ενώ μέχρι πρότινος, η οριστικοποίηση των αξιολογήσεων των φακέλων τους για ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» γινόταν πριν από την έναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ, φέτος, καλούνται «να βαδίσουν στα τυφλά», αφού, για πρώτη φορά, θα μάθουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους μετά το τέλος των δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ).
Πιο συγκεκριμένα ενώ η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ λήγει στις 15 Μαΐου 2017, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και της δεύτερης αξιολόγησης των αιτήσεών τους για ένταξη στο Υπομέτρο δεν υπολογίζεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του Ιουνίου 2017!
Αποτέλεσμα, οι υποψήφιοι νέοι Γεωργοί, 3 ολόκληρους μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας, που δόθηκε για την υποβολή των αιτήσεών τους προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, ύστερα από 2 παρατάσεις στην υποβολή αιτήσεων ένταξης και έπειτα από τις πολλαπλές καθυστερήσεις εξ αιτίας των δυσλειτουργιών και της ανετοιμότητας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων,  να έχουν «σηκώσει τα χέρια ψηλά»! Καθώς, είναι υποχρεωμένοι, χωρίς να γνωρίζουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, να ρισκάρουν σε κάθε περίπτωση είτε την ένταξή τους στο Πρόγραμμα, αν τελικά εγκριθούν σε αυτό, είτε την ευκαιρία να συμμετάσχουν εκ νέου στο Πρόγραμμα του χρόνου, αν τελικά απορριφθούν.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσετε αυτή την μεγάλη αδικία για τους υποψήφιους Νέους Γεωργούς, που κινδυνεύει να «τινάξει στον αέρα» χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα τη συμμετοχή τους στο αναπτυξιακό πρόγραμμα;

  1. Δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα όσοι υποψήφιοι Νέοι Γεωργοί έχουν υποβάλει φάκελο ένταξης στο Πρόγραμμα, θα μεριμνήσει το Υπουργείο, ειδικά γι’ αυτούς να δοθεί παράταση στις δηλώσεις ΟΣΔΕ μέχρι τέλος Ιουνίου;

Η ερωτώσα Βουλευτής


Αραμπατζή Φωτεινή

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.