Sunday, April 16, 2017

Με καλοκαιρία η «μάχη» του οβελία και το τσούγκρισμα των αβγών

Πάσχα Ελλήνων
Αθήνα
Με ήλιο και καλοκαιρινές θερμοκρασίες γιορτάζουν οι Έλληνες το Πάσχα με τον παραδοσιακό οβελία, τσούγκρισμα αβγών και παραδοσιακή μουσική.

Σε αυλές σπιτιών ή πλατείες χωριών, ακόμα και στα διαμερίσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, έχουν πάρει φωτιά οι σούβλες με τα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα.

Κοντά σε όσους υπηρετούν τη θητεία τους βρέθηκε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ οι Δήμοι έχουν στρώσει τραπέζι και σε εκείνους που βρέθηκαν μόνοι και άποροι.

Πάντως, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μεταβολή από τις απογευματινές ώρες, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αναμένονται τη Δευτέρα του Πάσχα. Τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ από το βράδυ θα βρέξει και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ αναμένεται να ενισχυθούν.
Newsroom ΔΟΛ
Πηγη: news.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.