Friday, December 28, 2018

Παρουσίαση 3 υποθέσεων που αφορούν σύλληψη 2 ατόμων για διαρρήξεις σε ΑΤΜ, εξιχνίαση ένοπλων ληστειών και σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή στη χώρα ποσότητας ηρωίνης

Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμου Β’ Τάνου Πέτρου:
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 3 ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούν εξιχνιάσεις διαρρήξεων σε ΑΤΜ, εξιχνιάσεις ένοπλων ληστειών και απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, καθώς και τη σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή στη χώρα ποσότητας ηρωίνης.


Σχετικά με την πρώτη υπόθεση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν να εξιχνιάσουν 3 περιπτώσεις διάρρηξης σε ΑΤΜ σε περιοχές της Πιερίας και των Σερρών.
Για την υπόθεση εντοπίσθηκαν χθες (27 Δεκεμβρίου 2018) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 23 ετών και συνελήφθησαν με σχετικά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τον Ανακριτή Κατερίνης.
Πιο αναλυτικά, οι 2 άνδρες ενεργώντας από κοινού με συνεργούς τους, δρώντας κυρίως τα ξημερώματα και με συγκεκριμένη μεθοδολογία, παραβίαζαν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένα σε χωριά και μικρούς οικισμούς, με ειδικό μηχανισμό κοπής μετάλλων, επιχειρώντας να αφαιρέσουν χρήματα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται στις εξής υποθέσεις:
  • τον Αύγουστο του 2017 στο Σκούταρι Σερρών, παραβίασαν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο πρώην εμπορικού καταστήματος και κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ,
  • τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, που ήταν εγκατεστημένο σε οίκημα πρώην δημοτικού καταστήματος στο Μακρύγιαλο Πιερίας, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 45.800 ευρώ περίπου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολούντες αστυνομικοί και οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν με ημιαυτόματο όπλο κατά ριπάς σε ευθεία βολή προς τους αστυνομικούς, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπου οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός και
  • τον ίδιο μήνα, επιχείρησαν να παραβιάσουν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο δημοτικού καταστήματος στο Δημητρίτσι Σερρών, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 88.500 ευρώ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
Η δεύτερη υπόθεση, έρχεται ως αποτέλεσμα αναλυτικής έρευνας που ακολούθησε μετά την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο (σχετικό το από 14 Νοεμβρίου 2018 Δελτίο Τύπου).
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος, που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για την παραπάνω υπόθεση, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του και στάλθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης προς εκτέλεση στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων – Μενεμένης και συνελήφθη κατά την εκδίκαση υπόθεσης σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, εμπλέκεται επίσης στις εξής ένοπλες ληστείες:
  • τον Δεκέμβριο του 2016, μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής, που διέπραξε με συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, πυροβόλησε κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου βολίδα του πυροβόλου όπλου σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και
  • τον Μάιο του 2016 μαζί με συνεργό του και την απειλή όπλου και άσκηση σωματικής βίας, διέπραξε ληστεία σε βάρος 56χρονης ημεδαπής έξω από τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους ο 39χρονος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Επιπλέον προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ο 39χρονος μαζί με 36χρονο ημεδαπό συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, διέπραξαν με την απειλή όπλων ληστεία σε βάρος 46χρονης αλλοδαπής, έξω από το κατάστημα της, αφαιρώντας μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ.
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 22χρονης ημεδαπής, πρώην υπαλλήλου του καταστήματος, η οποία βοήθησε στη διάπραξη της ληστείας, δίνοντας σχετικές πληροφορίες.
Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος το Μάρτιο του 2017 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διέρρηξε ιδιωτικό αυτοκίνητο αστυνομικού, από το οποίο αφαίρεσε μεταξύ άλλων την υπηρεσιακή του ταυτότητα και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Αναφορικά με την τρίτη υπόθεση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, κατάφεραν να αποτρέψουν την εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.
Σήμερα (28 Δεκεμβρίου 2018) τα ξημερώματα μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε 63χρονος αλλοδαπός να κινείται πεζός στην ευρύτερη περιοχή των Ευζώνων και στην κατοχή του βρέθηκαν μέσα σε ταξιδιωτικό σακίδιο και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης σε μορφή βράχου και σκόνης, που ξεπερνούσαν τα 3,5 κιλά.
Όπως προέκυψε είχε εισέλθει λίγο νωρίτερα στη χώρα παράνομα και σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
Σας ευχαριστώ.
Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστρατήγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη:
Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.
Η σημερινή παρουσίαση που αφορά τον επιτυχημένο χειρισμό των δύο υποθέσεων, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε πτυχή των εγκλημάτων, με στόχο την πλήρη εξιχνίαση και την αποτροπή παρόμοιων έκνομων ενεργειών.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ο οποίος απουσιάζει και εκπροσωπείται από τον Αναπληρωτή του, τον Διοικητή και όλο το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, που χειρίσθηκαν άψογα αυτές τις δύο υποθέσεις, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις εγκληματικότητας βαριάς μορφής, όπου οι δράστες δεν διστάζουν να βάλλουν με όπλα κατά αστυνομικών, αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας.
Επίσης να συγχαρώ τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς και όλο το προσωπικό, που κατάφεραν να συλλάβουν άτομο που προσπάθησε να εισάγει στη χώρα μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συμβολικά το έτος 2018 έχει ανακηρυχτεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ως έτος κατά των ναρκωτικών.
Σας ευχαριστώ.
Φωτογραφία τρίτης υπόθεσης:


Σύλληψη για διαρρήξεις σε ΑΤΜ, εξιχνίαση ένοπλων ληστειών και σύλληψη για εισαγωγή ποσότητας ηρωίνης https://youtu.be/YYIEbRqpFi4

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.