Monday, December 31, 2018

Ερντογάν: Υπερασπιζόμαστε με σθένος τα δικαιώματά μας σε Κύπρο – Αιγαίο


 Προκλήσεις κατά της Ελλάδας περιλάμβανε και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του τούρκου προέδρου
«Η Τουρκία επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά υπογραμμίζοντας πως «η Τουρκία δεν είναι η αιτία για τα γεγονότα της περιοχής και δεν θα είναι ούτε το θύμα».


Ο τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν έχει βλέψεις στα εδάφη, την κυριαρχία και το δίκαιο κανενός», προσθέτοντας ότι η μόνη τους έγνοια είναι «ο λαός τους και οι αδελφοί τους που ζουν στην περιοχή να έχουν ένα μέλλον μέσα σε ασφάλεια και γαλήνη».
Και συνέχισε: «Τα βήματα που κάνουμε τα κάνουμε τα σχεδιάζουμε με αυτή την αντίληψη και τα πραγματοποιούμε. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών. Συνεχίζουμε να συμβάλλουμε και για τη σταθερότητα του Ιράκ. Την αποφασιστικότητά μας για διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, την επιδεικνύουμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης».

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.