Saturday, December 22, 2018

Νέοι Ορίζοντες: «Υπηρεσιακά οχήματα για προσωπική χρήση; Ερωτήσεις γίνονται, απαντήσεις πότε θα δοθούν;»

Η κίνηση των οχημάτων του Δήμου Σιντικής είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές. Η κίνηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων των ΟΤΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, (A.Π.:4040/14906 της 14-7-1998), υπόκειται σε μια σειρά κανονισμών και διατάξεων, η παράβαση των οποίων συνιστά παράπτωμα.

Επιπρόσθετα, έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών και ιδιαίτερα δεικτικών παρατηρήσεων από πολλούς συνδημότες μας που έχουν δει υπηρεσιακά οχήματα να κυκλοφορούν αργά το βράδυ χωρίς υπηρεσιακό λόγο ή ακόμη και να βρίσκονται σταθμευμένα έξω από κέντρα διασκέδασης. Μάλιστα προ καιρού αυτοκίνητο του δήμου με οδηγό τον Δήμαρχο ενεπλάκη σε ατύχημα σε ώρα που μάλλον δεν είχε σχέση με υπηρεσιακή αποστολή.

Κατόπιν όλων αυτών, υποβλήθηκαν στον Δήμαρχο Σιντικής ορισμένα ερωτήματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 και αφορούσαν την κίνηση του οχήματος που χρησιμοποιεί ο κ. Δομουχτσίδης.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν τα εξής ερωτήματα:


1. Αν ο Δήμαρχος έχει την ειδική άδεια να το οδηγεί.
2. Ποιος συντάσσει τα δελτία κίνησης των οχημάτων του Δήμου;
3. Αν πρέπει - υποχρεωτικά – τα δελτία κίνησης να βρίσκονται στο όχημα όταν αυτό βρίσκεται σε κίνηση.
4. Στο δελτίο κίνησης του συγκεκριμένου οχήματος (ΚΗΗ4542) αναγράφεται επίσκεψη του Δημάρχου στη Δημοτική Ενότητα Κερκίνης την Παρασκευή 7-12-2018 με αιτιολόγηση τη διενέργεια αυτοψιών και επιστροφή του οχήματος στο Σιδηρόκαστρο στις 21:50. Το ερώτημα συνίσταται στο ποιες αυτοψίες έγιναν και αν το όχημα όντως επέστρεψε στη βάση του στις 21:50.

Ο Δήμαρχος δεν απάντησε στα ερωτήματα και παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οπότε και υποσχέθηκε να απαντήσει. Όντως «απάντησε»…. Ή θεωρεί πως απάντησε. Η μοναδική απάντηση που λάβαμε είναι ότι το όχημα έχει όλα τα συνοδευτικά έγγραφα όπως άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ. Για την «ταμπακέρα» ούτε λόγος…
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό διότι τα οχήματα των ΟΤΑ δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός αιρετού και η χρήση τους πρέπει να γίνεται για να εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένους υπηρεσιακούς σκοπούς.

Εμείς, λοιπόν, επανερχόμαστε στα ερωτήματα και περιμένουμε σοβαρές και συγκεκριμένες απαντήσεις υπενθυμίζοντας στον Δήμαρχο Σιντικής ότι είναι υποχρεωμένος να δίνει λόγο για τις πράξεις του και να σέβεται τους νόμους και τους κανονισμούς. Οι αυθαιρεσίες και η μη ορθολογική χρήση της περιουσίας του Δήμου δε συνάδει με το πνεύμα νομιμότητας που πρέπει να πρεσβεύει η εκάστοτε δημοτική αρχή.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ…..

Νέοι Ορίζοντες: «Υπηρεσιακά οχήματα για προσωπική χρήση; Ερωτήσεις γίνονται, απαντήσεις πότε θα δοθούν;»



Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018
Όλγα Φυταγκουρίδου: Το σήριαλ με το αυτοκίνητο του δημάρχου Σιντικής συνεχίζεται...https://grafida-sintikis.blogspot.com/2018/12/blog-post_250.html


Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
Κατάθεση 3 προ ημερήσιας διατάξεως θεμάτων στο Δ.Σ. Σιντικής από την Όλγα Φυταγκουρίδου 11.12.18 (Βίντεο) https://grafida-sintikis.blogspot.com/2018/12/3-111218.html


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.