Friday, December 21, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό δεν είχε πρωτοτυπία ούτε ουσία και δεν δημιουργεί αισιοδοξία

Γι' αυτό κράτησα τρία σημεία από την τελευταία ημέρα, που αποκαλύπτουν την έλλειψη στέρεης πορείας των κομμάτων και ειλικρίνειας.
1. Η πλευρά της κυβέρνησης και ειδικά ο κ. Χουλιαράκης -τον οποίο εκτιμώ για τη δουλειά και τη σοβαρότητά του, γι' αυτό και το κράτησα- θέλοντας να αποδείξει ότι οι αγορές χρήματος μας εμπιστεύονται είπε: "Τα μεσοσταθμικά επιτόκια δανεισμού του δεκαετούς κρατικού ομολόγου την περίοδο 2002-2008, ήταν 4,4%, ενώ τώρα είναι 4,2%, δηλαδή ίδια και καλύτερα". Όμως η μισή αλήθεια είναι πιο μεγάλο ψέμα, αφού απέκρυψε ότι τότε τα επιτόκια βάσης της ευρωζώνης, δηλαδή τα γερμανικά, ήταν 3,5%, ενώ τώρα είναι σχεδόν μηδενικά.


Δυστυχώς το ίδιο στατιστικό ψέμα επανέλαβε και ο πρωθυπουργός.
Εντάξει, ο δεύτερος δεν γνωρίζει την πραγματικότητα, ο Χουλιαράκης όμως;
2. Ο κ. Μητσοτάκης απέκρυψε και πάλι ποιο κόμμα είναι ο κύριος υπεύθυνος της κρίσης και -παρότι η ομιλία του ήταν σε χαμηλούς τόνους προβάλλοντας την εικόνα της "ήρεμης δύναμης"- ξαφνικά, απαντώντας σε κάποια παρέμβαση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε χωρίς λόγο έναν αυταρχισμό που δεν είναι του χαρακτήρα του και σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα φιλελεύθερο.
3. Αυτό είναι το πιο τραγικό, ο πρωθυπουργός, θέλοντας να απαντήσει στην κατηγορία του Μητσοτάκη ότι είναι ο ηθικός αυτουργός της τρομοκρατίας σήμερα, είπε: "Το έχει ξανακάνει η παράταξή σας και στο παρελθόν, όταν στελέχη σας κατηγόρησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη".
Πράγματι σε αυτό είχε δίκιο, όμως πρωταγωνιστής ήταν τότε ο κυβερνητικός εταίρος του ο κ. Καμμένος, και μάλιστα με ένα βιβλίο που είχε γράψει!

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.