Friday, December 28, 2018

Η έλλειψη πρωινού αυξάνει το ρίσκο για διαβήτη


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε κάποιο σνακ μέσα στην ημέρα
Έχει περιγραφεί ως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Και σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, η έλλειψή του αυξάνει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Η ανάλυση δεδομένων προέκυψε από 100.000 ανθρώπους. Εάν κάποιος αποφεύγει να φάει πρωινό τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, το ρίσκο ανεβαίνει στο 55%, συγκριτικά με εκείνους που τρώνε πάντα το πρωί.


Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να φάνε κάποιο σνακ μέσα στην ημέρα. Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Σαμπρίνα Σλένσινγκερ, από το Γερμανικό Κέντρο Διαβήτη στο Ντύσελντορφ, είπε ότι πιστεύεται ότι το 30% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν τρώει πρωινό. Δυστυχώς, είναι πιθανότερο να συμβεί από υπέρβαρους, που νομίζουν ότι έτσι θα μειώσουν τις θερμίδες που λαμβάνουν. ‘Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, τρώνε περισσότερα σνακ μέσα στην ημέρα και παίρνουν συνολικά περισσότερες θερμίδες. Μπορεί επίσης να τρώνε μεγάλα γεύματα, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη’.
Το πρόβλημα αυτό έχει συνδεθεί άμεσα με την παχυσαρκία, εφόσον το 90% των πασχόντων από διαβήτη, έχουν τον τύπο 2, που αφορά κυρίως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής. Η Λίμπι Ντάουλινγκ, από τον Βρετανικό Διαβήτη, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να γίνει κατανοητό ποιοι άλλοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από τη σύνδεση του διαβήτη με την έλλειψη πρωινού, αλλά πρόσθεσε ότι ‘ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να μετατραπεί είναι το βάρος’.
Η διατροφολόγος Βικτόρια Τέιλορ, από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να βρίσκουμε πάντοτε χρόνο για το σημαντικότερο γεύμα και να θυμόμαστε ότι αυτό θα μας αποτρέψει από ανθυγιεινές επιλογές μέσα στην υπόλοιπη ημέρα.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.