Monday, December 31, 2018

Τσίπρας : Ψάχνω ημερομηνία για εκλογές τον Οκτώβριο


Δεν δεσμεύεται για το πότε θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή ο πρωθυπουργός
Για δύο ημερομηνίες συζήτησε με τους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών και την ημερομηνία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.
Σχετικά με τις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι αναζητά ημερομηνία μέσα στον Οκτώβριο, αφήνοντας να εννοηθεί για άλλη μια φορά ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την 4ετία. «Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» είπε χαρακτηριστικά.


Σε ό,τι αφορά όμως τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το ίδιο σαφής, αν και οι δύο ημερομηνίες συνδέονται στενά…
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για το εάν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών πριν από τον Μάρτιο. Σημείωσε, πάντως, ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα έρθει με λίγες ημέρες διαφορά στην ολομέλεια της Βουλής.
«Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη. Η ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά είναι ανοησίες» υποστήριξε.
«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» αντέτειναν οι ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο.
«Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.
«Χρόνια πολλά» απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν εκλήθη να σχολιάσει τις προβλέψεις του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα μελλοντικά θα αναγκαστεί να καταφύγει εκ νέου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για δανεισμό, αποφεύγοντας να ανατροφοδοτήσει τη συζήτηση.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.