Sunday, December 30, 2018

Μαριάννα Τόλη: Ποια ήταν η σπουδαία καλλιτέχνις που «έφυγε» από τη ζωή

Η ίδια πάλεψε σκληρά με την επάρατη νόσο και αντιμετώπισε την ασθένειά της με υπερηφάνεια, σθένος και αξιοπρέπεια μέχρι και την τελευταία στιγμή
Την τελευταία της πνοή, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, άφησε η ηθοποιός Μαριάννα Τόλη, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο.
Η ίδια πάλεψε σκληρά με την επάρατη νόσο και αντιμετώπισε την ασθένειά της με υπερηφάνεια, σθένος και αξιοπρέπεια μέχρι και την τελευταία στιγμή.


Εκτός από ηθοποιός, η Μαριάννα Τόλη ήταν και εξαιρετική τραγουδίστρια με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της.  Αποκορύφωμα το θρυλικό «Μάθημα Σολφέζ» όπου πήρε μέρος στη Eurovision, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το 1977.
Ωστόσο, πολλά τραγούδια της αποτέλεσαν μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες. Κάποια από αυτά ήταν τα «πάμε για δουλειά» , «ζητάς», «μόνο με την αγάπη μας», «τι τα θες τώρα», «η τελετή».
Παράλληλα, έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ, όπως στα «Άννυ», «Ίρμα», «Σικάγο», υπήρξε δε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα».
Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της στον κινηματογράφο όπου πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.
Οι σπουδές και η Επίδαυρος
Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα ακολούθησε κλασικό τραγούδι και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού, ενώ άρχισε την καριέρα της συμμετέχοντας στη «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο.
Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Τενεσί Γουίλιαμς «Η κυρία Στόουν». Επίσης, για τρία χρόνια είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, είχε μεταφράσει βιβλία και είχε γράψει αμέτρητους στίχους για τα παιδικά έργα που είχε ανεβάσει.
Η παρουσία στο χώρο της διαφήμισης
Η Μαριάννα Τόλη γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στον τομέα της διαφήμισης. Η ερώτηση «Μαριάννα τι γίνεται στο Αιγαίο;» έχει μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο, ενώ αποτέλεσε μια από τις πρώτες διαφημίσεις που άφησαν ένα τόσο γνώριμο σλόγκαν.
Ραγίζει καρδιές η Σεμίνα Διγενή
Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η Σεμίνα Διγενή, με την οποία την συνέδεε μακροχρόνια και στενή φιλία.
«Έφυγε ένα σπάνιο πλάσμα. Από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Η πολύτιμη φίλη μου. Η χαρούμενη γειτόνισά μου. Η έντιμη και υποδειγματκή συνεργάτις επί χρόνια. Η πιο τρυφερή, η πιο ειλικρινής, η πιο αισιόδοξη, η πιο ευγενική κι η πιο γενναιόδωρη» γράφει στο Facebook η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή.
«Η αγαπημένη μου Μαριάνα Τόλη ταξιδεύει στους υπέροχους παραδείσους, που ονειρευόταν και που μετέφερε ολοζώντανους στα παραμύθια που ανέβαζε στη σκηνή. Αυτή τη φορά η «Πεντάμορφη» δεν τα κατάφερε με το «Τέρας»… Καληνύχτα αγάπη μου, θα σ’ αγαπάω και θα σε σκέφτομαι πάντα» γράφει ακόμη.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.