Tuesday, April 2, 2019

Φωτεινή Σίμογλου: Η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση



Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που χαρακτηρίζεται από την άμεση επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη. Έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά του και υπό προϋποθέσεις μπορεί και οφείλει να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε δράσεις και πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον πολίτη.
Είναι ο χώρος στον οποίο αναδεικνύεταιΒέμπρακτα η ισότητα των δύο φύλων και η γυναικεία συμμετοχή στα πεπραγμένα του τόπου κρίνεται επιτακτική και αναγκαία. Η γυναίκα του σήμερα λόγω των πολλαπλών ρόλων και ερεθισμάτων της μπορεί να συνταιριάζει δράσεις, συμπεριφορές, ανθρώπους και πολιτικές, στοιχεία που την καθιστούν ικανή να ενισχύσει αποφασιστικά την κοινωνία.
Η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και δη στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μια διττή και αμφι-τροφοδοτούμενη διαδικασία σε μικροεπίπεδο για την ίδια τη γυναίκα όσο και μακροεπίπεδο, για την κοινωνία στο σύνολό της.
Προσωπικά, αισθάνομαι τυχερή που από νεαρή ηλικία αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση και διατελώ από το Σεπτέμβριο 2014 μέχρι και σήμερα Σύμβουλος Τοπικής  Κοινότητας της πόλης των Σερρών, ύστερα από την εκλογή μου το Μάιο 2014 με το συνδυασμό «Εποχή Δημιουργίας» του Θεόδωρου Μηλίδη.
Στην πορεία της θητείας μου, ασχολήθηκα με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου, τον τρόπο διάθεσης των βοσκήσιμων εκτάσεων, την εκμίσθωση δημοτικών δασικών εκτάσεων, την εκμίσθωση δωρεάν παραχώρησης χρήσης περιουσιακών στοιχείων του Δήμου. Εισηγήθηκα στην Εκτελεστική Επιτροπή τις δράσεις και τα έργα τοπικού χαρακτήρα που πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου και συμμετείχα στην κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού εξόδων της Δημοτικής Κοινότητας της πόλης των Σερρών. Διατύπωσα τη σύμφωνη γνώμη μου για τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδύνατους κατοίκους της πόλης μας, για τους χώρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, για τη λειτουργία των εμποροπανηγύρεων και για τους χώρους στάθμευσης των οχημάτων. Υπέβαλα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετική με τα έργα που είναι απαραίτητα να εκτελεστούν στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Σερρών.
Επιπρόσθετα, κατανόησα τις μεγάλες δυνάμεις της αυτοδιοίκησης καθώς και την αρχή της εγγύτητας που τη διέπει. Συνειδητοποίησα τι σημαίνει συγκροτημένες ομάδες ανθρώπων να θέτουν στόχους και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, να βρίσκουν σημεία σύγκλισης. Και κατέληξα με βεβαιότητα στο ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν μπορούν να είναι πλήρεις και ολοκληρωμένες χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών.
Με αυτές τις σκέψεις, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ανταποκρίθηκα με χαρά στο κάλεσμα του Αλέξανδρου Χρυσάφη να είμαι εκ νέου υποψήφια Σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα της πόλης των Σερρών με το συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων».
Η εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου θα είναι δέσμευση για να συνεχίσω να αγωνίζομαι με αρχές και αξίες ώστε η πόλη μας να περάσει σε μία νέα εποχή δημιουργίας.
«Σε αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Ας επιλέξουμε τους καλύτερους!»

Με εκτίμηση
Φωτεινή Σίμογλου
Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σερρών

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.