Sunday, August 19, 2018

Γιάννης Μαγκριώτης: ΟΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;


Το εικοσαήμερο μέχρι την Κυριακή της ΔΕΘ είναι του πρωθυπουργού.
• Στις 20 Αυγούστου η φιέστα της ημερολογιακής ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου και όχι φυσικά η έξοδος από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και ακόμη περισσότερο από την κρίση.
• Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με στόχο τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που υπάρχουν μπροστά μας και την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ανασχηματισμός θα κατεβάσει ακόμη περισσότερο τον μέσο όρο ηλικίας της κυβέρνησης (η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα είχε τον μικρότερο σε ηλικία πρωθυπουργό και τον υψηλότερο ηλικιακό μέσο όρο των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης), θα περιλαμβάνει και πρόθυμους της κεντροαριστεράς.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές επιτέλους οριστικοποιήθηκαν, εκεί που ήταν, τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές, με την απλή αναλογική και πολλά πίσω μπρος, δείγμα της κυβερνητικής πολιτικής του "βλέποντας και κάνοντας".
Η ίδια λογική θα καθορίσει και τον χρόνο των εθνικών εκλογών.
• Το βήμα της ΔΕΘ στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, όπου θα ακούσουμε την προεκλογική στρατηγική του Τσίπρα.
Το "Πρόγραμμα Θεσσαλονίκη 3" θα είναι ένα μείγμα του "Θεσσαλονίκη 1" του Γενάρη του 2015 και του "Θεσσαλονίκη 2", με το όνομα "Παράλληλο πρόγραμμα", του Σεπτέμβρη του 2015.
Πέρα από τα συνθήματα και τους συμβολισμούς, με το τέλος του εικοσαήμερου στη ΔΕΘ, η χώρα θα μπει στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές.
Η πραγματική ατζέντα της κυβέρνησης θα είναι το σλόγκαν του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015: "Το παλιό επιδιώκει την παλινόρθωση, θα το επιτρέψετε;"
Τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία θα είναι σε πρώτο πλάνο, οι κόκκινες γραμμές των πρόσφατα ψηφισμένων μέτρων, για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου σε δεύτερο και θα συμπληρώνεται με το σλόγκαν: "Αυτοί έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, εμείς σας βγάλαμε".
Η πόλωση και ο διχασμός θα κορυφωθούν, το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτός απροόπτου, το ξέρουμε, το πότε θα γίνουν οι εκλογές όχι, όπως και την επόμενη ημέρα της χώρας.
Λίγο την "Αρχή της απροσδιοριστίας" του Χάιζενμπερκ μας θυμίζει, ή τη "Θεωρία του χάους", αν θέλετε - αλλά κάπως έτσι βαδίζουμε.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.