Tuesday, August 14, 2018

Η άγνοια της Αραμπατζή για τα αγροτικά…


Εκτίθεται η ‘γαλάζια’ Σερραία Υπεύθυνη του αγροτικού
Σε δήλωση της για τα αγροτικά προγράμματα η υπεύθυνη αγροτικών θεμάτων της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή αναφέρει:
«Τριάμισι χρόνια μετά την έναρξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης γινόμαστε μάρτυρες της πιο βραδείας, αντιαναπτυξιακής και ρουσφετολογικής διαχείρισης των πολύτιμων ευρωπαικών κονδυλίων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μετά τις ατέρμονες καθυστερήσεις στην προκήρυξη των προγραμμάτων, ακολουθεί το «όργιο” ατελείωτων παρατάσεων, οι οποίες οδηγούν σε τέλμα την αγροτική ανάπτυξη και τη ρευστότητα στην αγορά. 
Το ΥΠΑΑΤ οφείλει να απαντήσει για:


Τις πέντε τροποποιήσεις και συνεχείς παρατάσεις των Σχεδίων Βελτίωσης (Μέτρο 4.1.), ενός από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά εργαλεία της πρωτογενούς παραγωγής.
Τις τρεις παρατάσεις για το κατ’εξοχήν πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, αυτό των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών (Μέτρο 9).
Τις δύο παρατάσεις και την πρόσφατη παράταση ολοκλήρωσης στο πρόγραμμα της Εμπορίας και Μεταποίησης (Μέτρο 4.2 και 123Α).
Το σημαντικό και καίριο για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσα από επενδύσεις Μέτρο 5.1, που μετρά ήδη δύο (2) παρατάσεις.
Την παράταση για το Μέτρο 16 της Συνεργασίας και τις Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων (Μέτρο 4.3.1).
Οι αγρότες βέβαια δεν ξεχνούν και την ταλαιπωρία των τριών παρατάσεων του Μέτρου 6.1 των Νέων Αγροτών, την κοροϊδία με τους επιλαχόντες, το φιάσκο με τις τρεις παρατάσεις -και τους εν τέλει αποκλεισμούς- στην Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία.Μεγάλοι χαμένοι όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι δυστυχώς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας. Οι επενδύσεις τους «σέρνονται» χωρίς λόγο, η συνεχής και κοστοβόρα αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, στην οποία υποβάλλονται, είναι χωρίς αντίκρισμα, καθώς τα κονδύλια των μέτρων δεν πρόκειται να αυξηθούν. Απεναντίας, η υπερσυσσώρευση αιτήσεων είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει επιπλέον καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και υλοποίηση του ΠΑΑ. Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι οι ζημιογόνες αυτές πολιτικές θα εκτοξεύσουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις στο επόμενο ΠΑΑ 2021-2027. Ενός μελλοντικού προγράμματος ήδη απομειωμένου κατά 15%, με αυξημένες διαχειριστικές και αγροπεριβαλλοντικές υποχρεώσεις, που καταλαμβάνουν ζωτικό μερίδιο από τα αναπτυξιακά μέτρα. Όλα τα παραπάνω δυστυχώς λίγο ενδιαφέρουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι διώκτες του πρωτογενούς τομέα με τις πολιτικές υπερφορολόγησης και ασφαλιστικής επιδρομής, διαλύουν με τις παλινωδίες τους ό,τι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό και από την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».
Να αναφέρουμε λοιπόν στην κα Αραμπατζή ότι όλες αυτές οι παρατάσεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μικρή συμμετοχή των αγροτών ( π.χ. 200 για ομάδες παραγωγών, 300 για αντιχαλαζιακό μέτρο 5.1 κοκ ) γεγονότα που κατέστησαν αναπόφευκτη την παράταση. Εξαίρεση αποτελούν τα Σχέδια Βελτίωσης με τις 23.496 εγγραφές που οφείλονται στιςκαθυστερήσεις των ΔΑΟΚ στις θεωρήσεις των σχεδίων ή έκδοσης βεβαιώσεων για τους κτηνοτρόφους επενδυτές. Μια βόλτα να έκανε η Σερραία βουλευτίνα και πρώην καναλάρχισα από τις ΔΑΟΚ ή αν συνομιλούσε με ιδιώτες γεωπόνους μελετητές θα γνώριζε όλα αυτά που είναι αυτονόητα για τους ειδικούς…αλλά όχι για την Φωτεινή του αγροτικού…(!)
ΥΓ.Επειδή η κα Αραμπατζή αποδεικνύεται ότι δεν πολύ-κατέχει τα αγροτικά προγράμματα, μήπως λέμε, μήπως θα έπρεπε να υπάρξει αντικαταστάση της από κάποιον άλλο βουλευτή της ΝΔ που να γνωρίζει το αγροτικό αντικείμενο, όπως πχ  τον βουλευτή Λάρισας και πρώην αναπληρωτή ΥΠΑΑΤ Μάξιμο Χαρακόπουλο ή τον Γιώργο Χασαπίδη από την Κοζάνη ή τον πρώην υπουργό Γιώργο Καρασμάνη από την Πέλλα…;

Πηγή: Εφημερίδα Αγροτική Έκφραση,


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.