Tuesday, August 21, 2018

Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Κλεισμένο ζήτημα θεωρείται η συγχώνευση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ,του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ,του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που προσχώρησε πρόσφατα στη συνένωση και του Διεθνούς Πανεπιστημίου .Έτοιμο είναι το πόρισμα της Επιτροπής με την τελευταία τροποποίηση  για  την ίδρυση και τρίτης Σχολής στο ΤΕΙ Σερρών (Κ.Μ. ) για την ένταξη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού  και Τεχνολογίας Ένδυσης  ,τμήματα τα οποία τελικά δεν χάνονται ,αν και στο σχεδιασμό της προηγούμενης Συγκυβέρνησης ήταν για κλείσιμο .


Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας είναι μια καλή είδηση  για τα ακαδημαϊκά πράγματα και για τον τόπο.
Οι εξελίξεις αυτές πιστώνονται θετικά στους Πρυτάνεις και στους καθηγητές των ιδρυμάτων και βέβαια στον Υπουργό Παιδείας και στην Κυβέρνηση.
Το ΤΕΙ  Σερρών μπαίνει δυναμικά ,αισιόδοξα ,και αναβαθμισμένο ,σε ένα δυνατό ακαδημαϊκό χώρο, με ευεργετικές ακαδημαϊκές ,ερευνητικές και κοινωνικές προοπτικές.
Το Υπουργείο Παιδείας μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ,το Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Ηπείρου  και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, δείχνει να προχωρά σε ένα ήρεμο εκπαιδευτικό περιβάλλον ,που είναι σημάδι αποδοχής των πρωτοβουλιών του,με βασική αρχή την αυταξία της γνώσης και όχι αναγκαστικά την επιχειρηματικότητα.
Η αναμενόμενη ανακοίνωση στο προσεχές διάστημα ,για το σύστημα  και τον αριθμό των διορισμών στην εκπαίδευση μετά από πολλά χρόνια ,θα δώσει μια νέα αισιοδοξία και ποιοτικά  χαρακτηριστικά στο χώρο που τόσο έχει ανάγκη.
Η Θ.Ε. Παιδείας και Πολιτισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών χαιρετίζει τις θετικές εξελίξεις ,είναι πάντα με τον εκπαιδευτικό κόσμο  και μαζί με όλους τους φορείς  και συλλογικότητες που παλεύουν για μια καλύτερη Παιδεία ,γιατί την αντιλαμβανόμαστε ως εθνική υπόθεση.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.