Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος

«Σε αυτή την αίθουσα, το 2012, εξήγγειλα την απόφαση των πολιτών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για την ίδρυση του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 
 Δήλωση Πάνου Καμμένου https://youtu.be/LUmT96RbSQs


Ένα Κίνημα πολιτών, που ξεκίνησε με περίπου 200.000 υπογραφές. Ένα Κίνημα, που δεν είχε σπόνσορες και δικά του μέσα ενημέρωσης. Ένα Κίνημα,στο οποίο συναντηθήκαμε πολίτες απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Συναντηθήκαμε μέσα από το διαδίκτυο, αλλά μετατρέψαμε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε ένα κοινοβουλευτικό Κίνημα, σε έναν κοινοβουλευτικό θεσμό. Το μόνο Κίνημα της μεταπολίτευσης το οποίο επέζησε για πέντε εκλογικές αναμετρήσεις και κυβερνά - μέχρι τώρα - για 3,5 χρόνια τον τόπο. 

Θέλω να θυμίσω ότι όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης προσπάθησαν κατά καιρούς να κάνουν τα δικά τους κόμματα. Η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Αβραμόπουλος, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Πάγκαλος, ο Καρατζαφέρης, ο Σαμαράς και άλλοι. Κανένα από αυτά τα κόμματα δεν άντεξε σε περισσότερες από δύο εκλογικές αναμετρήσεις και βεβαίως κανένα δεν άντεξε σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις.

Βρεθήκαμε άνθρωποι από το χώρο της κεντροδεξιάς, του κέντρου, άνθρωποι που προέρχονταν από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολίτες που ο μόνος τίτλος που δέχτηκαν ποτέ όσον αφορά τον πολιτικό τους προσδιορισμό ήταν «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Σε αυτά τα χρόνια, όλοι εμείς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Εκτελεστική Επιτροπή και οι πολίτες που μας στηρίζουν, αντέξαμε τον πιο ισχυρό πόλεμο που έχει δεχτεί ποτέ κοινοβουλευτικό κόμμα κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. 

Αντέξαμε επιθέσεις με όλα τα μέσα, πολιτικές επιθέσεις, εγκληματικές επιθέσεις, προσωπικές επιθέσεις, ποινικές επιθέσεις, επιθέσεις με χρήση του κυβερνητικού μηχανισμού, που έκανε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αντέξαμε γιατί είχαμε ένα κοινό όραμα: να βγει η Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, να απαλλαγεί ο τόπος από τους νταβατζήδες της μεταπολίτευσης, να πληρώσουν εκείνοι που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εποχή των μνημονίων, μετατρέποντας τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε κότερα και βίλες, χτίζοντας περιουσίες με δάνεια των τραπεζών, με χρήματα που έπαιρναν από τις τσέπες των πολιτών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών, τις κυβερνήσεις εκείνες που έφτασαν να κυβερνούν μαζί τον τόπο, αντίθετες δήθεν δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες στο όνομα της μη δίωξης συνεταιρίστηκαν με ένα μόνο στόχο, για να καλύψουν μεταξύ τους τα σκάνδαλα που οι ίδιες δημιούργησαν.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με ένα πολιτικό κόμμα που ήταν στην άλλη πλευρά της πολιτικής- ιδεολογικής μας θέσης. Όμως κάναμε μία έντιμη συμφωνία, στην οποία προτάξαμε τον εθνικό σκοπό και το εθνικό συμφέρον.

Εκεί που διαφωνήσαμε το είπαμε δημόσια και εκεί που θέσαμε τις «κόκκινεςγραμμές» δεν τις ξεπέρασε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Παραμείναμε πιστοί στη λαϊκή εντολή που είχαμε λάβει. Καταφέραμε όμως να συνεργαστούμε, γιατί είχαμε τη στήριξη των απλών πολιτών, εκείνων που οι 6 στους 10 έζησαν την ανεργία στα παιδιά τους, που είδαν το εισόδημά τους να κατακρημνίζεται, που έχασαν τις δουλειές τους, που έκλεισαν οι επιχειρήσεις που εργάζονταν και που βρεθήκαμε μαζί στο Σύνταγμα και αντισταθήκαμε. 

Αποφασίσαμε να πάρουμε πίσω την εθνική μας κυριαρχία. Στους πρώτους έξι μήνες συγκρουστήκαμε και όταν καταφέραμε να πάρουμε μία έντιμη συμφωνία που θα άντεχε ο ελληνικό λαός και θα μας οδηγούσε, κατά την κρίση μας, στην έξοδο από την εποχή των μνημονίων έντιμα, δημοκρατικά και καθαρά ζητήσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα πάλι την έγκριση του ελληνικού λαού το Σεπτέμβριο του 1015. Και λάβαμε την έγκριση του ελληνικού λαού δημοκρατικά κατά το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. 

Σήμερα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και στη στενή και έντιμη συνεργασία που στηρίχθηκε πάνω στον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία,είμαστε στην ευχάριστη θέση όχι εμείς να ανακοινώνουμε, αλλά να βλέπουμε τις ανακοινώσεις όλων των ξένων αξιωματούχων, ακόμα και εκείνων που έκριναν σκληρά τη χώρα, ότι η Ελλάδα βγήκε από την εποχή των μνημονίων, βγήκε από την εποχή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, η Ελλάδα ελευθερώθηκε. 

Έχω μπροστά μου τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, του Ρέγκλινγκ, έχω τις δηλώσεις του εκπροσώπου της κ. Μέρκελ και τα δημοσιεύματα που περιγράφουν ακριβώς τι συνέβη σήμερα. Το BBC να λέει «Η Ελλάδα έσωσε το ευρώ», η «DIE WELT» να λέει «Νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από γερμανικές εταιρείες μετά το τέλος των μνημονίων», η «Le Figaro» και η «Le Μonde» να λένε «Ακτίνες ήλιου περνούν από τα σύννεφα», η «La Repubblica» να λέει «Η Ελλάδα είναι ασφαλής. Τέλος στην εξωτερική βοήθεια». Το CNBC να λέει «Ιστορική μέρα για την Ελλάδα», η εφημερίδα «New York Times» να λέει «Η Ελλάδα εξέρχεται από μία από τις πλέον καταστροφικές χρηματοπιστωτικές κρίσεις που έπληξε την Ευρώπη» και όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, που δείχνουν ότι πλέον πρέπει να το καταλάβει και η αντιπολίτευση, η εποχή των μνημονίων τελείωσε για την Ελλάδα. 

Τούτη την ώρα, όμως, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός από την Ιθάκη,απομένει να επιτευχθούν άλλοι δυο σημαντικοί στόχοι. Ο πρώτος στόχος είναι να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι σε συνέργεια με τους νταβατζήδες, με τους εργολάβους της μεταπολίτευσης, κατείχαν εργολαβικά τη διακυβέρνηση του τόπου εις βάρος του λαού και του πλούτου του. Να πληρώσουν ποινικά εκείνοι που απέκτησαν μέσα ενημέρωσης μόνο και μόνο για να αποφύγουν την ποινική τους δίωξη για εγκλήματα που διέπραξαν. Εκείνοι που χρησιμοποίησαν τη SIEMENS, τη NOVARTIS, τους προμηθευτές του δημοσίου για να γίνουν πλουσιότεροι, να οδηγηθούν στα ποινικά δικαστήρια και στις φυλακές. Αυτή είναι η απόδοση δικαιοσύνης που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και που πρέπει μέχρι το τέλος της λαϊκής εντολής που λάβαμε να έχει γίνει πραγματικότητα.

Η τρίτη υποχρέωση είναι η ανάπτυξη. Να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας. Να μπορέσουμε να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας. Να φέρουμε εδώ, στην πιο ασφαλή γεωπολιτικά χώρα της Μεσογείου, εκείνους που θα εμπιστευτούν τα χρήματά τους σε αυτή τη χώρα.

Καταφέραμε από εκεί που η Ελλάδα βρισκόταν στο στόχαστρο όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, να αποτελεί το κέντρο ενός κύκλου σταθερότητας. Με ισχυρές γεωπολιτικές συμφωνίες, όχι μόνο με τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Βαλκάνια, καταφέραμε η Ελλάδα να είναι εκείνη που οδηγεί τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας. 

Με αυτή ακριβώς την εκτέλεση της λαϊκής εντολής θα οδηγηθούμε σε εκλογές όταν θα λήξει η συνταγματική επιταγή ή όταν θα είναι η περίοδος εκείνη που θα πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Μέχρι, λοιπόν, να έρθει εκείνη η στιγμή - και δεν θα είναι σίγουρα πριν από το Μάιο - έχουμε μπροστά μας σκληρή δουλειά. Ήρθε η ώρα, εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να καλέσουμε κοντά μας εκείνους που δεν άντεξαν σε όλη την πορεία μας. Εκείνους που έβαλαν ένα μικρό λιθαράκι, εκείνους που δεν άντεξαν τον εκβιασμό, το κυνήγι, την πίεση, την απειλή.Εκείνους που πιθανώς αδικήσαμε και εκείνους οι οποίοι θεώρησαν ότι το όνειρό μας δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. 
Γιατί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποδείξαμε ότι δεν είμαστε ένα Κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα Κίνημα εξουσίας που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες.

Ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία εδέχθη και τις μεγαλύτερες πιέσεις, τους Υπουργούς, την Εκτελεστική Επιτροπή, τα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, γιατί μαζί αντέξαμε μέχρι σήμερα και κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια.

Κάναμε πράξη την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, να αποτελούμε το αναγκαίο καλό. Εμείς εγγυόμαστε το μέλλον της πατρίδας μας στην ανάπτυξη και στο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.