Tuesday, August 21, 2018

FT: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό χρέους

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε στον Ντόναλντ Τουσκ ο διευθυντής των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, στο πανηγυρικό Tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.


«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της», έγραψε ο Μπάρμπερ και συνέχισε: «Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών. Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Έλληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Έτσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο αντιδημοφιλής», ολοκλήρωσε.

Greece will never repay its mountain of debt. This is more extend and pretend to cover up for European banks who lent irresponsibly. Greece may have been “corrupt to the bone” (ex PM A Papandreou), but Greeks did not deserve this treatment. Explains (partly) why EU so unpopular
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τουσκ με εγκωμιαστική ανάρτηση του στα Ελληνικά είχε αναφέρει:
«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στο λαό της για τον τερματισμό του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κερδίσατε το αύριο».

Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στο λαό της για τον τερματισμό του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, κερδίσατε το αύριο.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.