Thursday, August 23, 2018

Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα, εκκενώθηκε οικισμός [Εικόνες]


Η φωτιά, που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, καίει δασική έκταση, και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ραχτάδες
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, κοντά στο χωρίο Ραχτάδες, στην Κέρκυρα. Προληπτικά έχει εκκενωθεί ο οικισμός, ενώ το δύσβατο του σημείου δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.


Η φωτιά, που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, καίει δασική έκταση, και μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ραχτάδες.
Σύμμαχος των πυροσβεστών είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς οι άνεμοι είναι ήπιοι, ωστόσο το δύσβατο του σημείου δυσχεραίνει το έργο τους.
Στην μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 21 πυροσβέστες, τέσσερις υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και του δήμου, ενώ από τα εναέρια μέσα στο σημείο βρίσκονται δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και τρία τύπου Πετζετέλ.


[Πηγή φωτογραφίας: corfunews.gr]
ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.