Tuesday, December 4, 2018

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή της Τριχωνίδας


Τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου Τριχωνίδας, στην οποία περιγράφονται οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου της περιοχής από την χαλαζόπτωση του Μαϊου, τις βροχοπτώσεις μέχρι τέλους Ιουλίου, την παρατεταμένη ανομβρία μέχρι τέλους Νοεμβρίου, τον δάκο και το γλοισπόριο, το οποίο συνεχίζει και σήμερα να εξαπλώνεται, και ζητείται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου οι παραγωγοί να αποζημιωθούν για τη ζημιά που έχουν υποστεί και που υπολογίζεται στο 70 έως 80% της παραγωγής τους, και να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα οι ασθένειες των φυτών.
Ο Γ. Βαρεμένος και η Μ. Τριανταφύλλου ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και να ενημερώσει σχετικά τη Βουλή.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.