Saturday, December 1, 2018

Μάτος: «Αφήνουμε πίσω την Τσέλσι, στο μυαλό μας μόνο η Λαμία»


Ο Λέο Μάτος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη βαριά ήττα από την Τσέλσι.
Η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι στο Λονδίνο ήταν η αποβολή του Εβγκέν Χατσερίντι μόλις στο 7’. Η συνέχεια ήταν πολύ άσχημη για τον Δικέφαλο καθώς ακολούθησε η βαριά ήττα με 4-0. Ο Λέο Μάτος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για το άσχημο αποτέλεσμα, ζήτησε συγγνώμη και από τον Χατσερίντι καθώς ο Βραζιλιάνος του έκανε την λάθος πάσα από όπου ξεκίνησε η φάση της αποβολής και μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ στη συνέχεια της σεζόν.


-Σας παρηγορεί μετά από ένα βαρύ σκορ έστω και απέναντι στην Τσέλσι, πως έχετε παραμείνει ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης;
«Είναι πολύ σημαντικό πως έχουμε μια ακόμη ευκαιρία έστω και την τελευταία αγωνιστική για να περάσουμε στους «32». Αλλά από την άλλη είμαστε και στεναχωρημένοι γιατί παίζοντας απέναντι σε μια τόσο σπουδαία ομάδα και σε ένα τέτοιο γήπεδο, δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι. Αλλά γνωρίζουμε πως σε δυο εβδομάδες, απέναντι στη ΜΠΑΤΕ έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε εμείς την Τσέλσι που είναι μια ομάδα με ποιότητα και δεν χρειάζεται να το πω εγώ αυτό».
-Είναι εύκολο να αφοσιωθείτε πλέον στο ματς με τη Λαμία;
«Σε τρεις μέρες έχουμε έναν σημαντικό αγώνα εκτός έδρας με τη Λαμία για το πρωτάθλημα και ακολουθεί ένας ακόμη μέχρι να παίξουμε τον τελευταίο αγώνα στη φάση των ομίλων εκεί που θα έχουμε την ευκαιρία μας να περάσουμε και να είμαστε στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League. H ζωή στο ποδόσφαιρο είναι αυτή και πρέπει να παίρνεις μαθήματα και από τέτοιες βραδιές όπως αυτή που ζήσαμε στην έδρα της Τσέλσι. Και είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το παιχνίδι με τη Λαμία».
-Έχεις την αίσθηση πως αν η ομάδα δεν έμενε με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς θα μπορούσε να πάρει κάτι από αυτό το ματς ή έστω να αποφύγει αυτό το βαρύ σκορ;
«Πιστεύω ότι σε αυτό το ματς έγιναν όλα δύσκολα όταν από πολύ νωρίς μείναμε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χατσερίντι. Και θέλω να σταθώ σε αυτή τη φάση γιατί είμαι λυπημένος καθώς έχω ευθύνη στη φάση της αποβολής του Χατσερίντι. Σκέφτομαι ξανά τη φάση με την πάσα που έδωσα, δεν ξέρω αν είναι ολοκληρωτικά δικό μου ή μισό-μισό με τον συμπαίκτη μου. Μίλησα μετά το τέλος με τον Χατσερίντι και του ζήτησα συγνώμη και στα αλήθεια δεν ξέρω αν είναι 100% δική μου ευθύνη η αποβολή του».
– Ο Λουτσέσκου είπε πως αυτό το εις βάρος σας 4-0 δεν θα σας επηρεάσει ψυχολογικά. Συμφωνείς;
«Έχω εμπειρία από το ποδόσφαιρο, είμαι πλέον σε μια ηλικία που μπορώ να το πω αυτό και συμφωνώ πως αυτή η ήττα και κυρίως το σκορ δεν θα μας επηρεάσει ψυχολογικά. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ζήσει δυο τελικούς Europa League, στον πρώτο δεν είχα αγωνιστεί ενώ στον δεύτερο είχα παίξει με την Ντνπρο. Απλά θα πω ότι εγώ αισθάνομαι λυπημένος γιατί έχω ευθύνη στην αποβολή του Χατσερίντι. Αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτή την ήττα γιατί την Δευτέρα έχουμε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος όπου είμαστε πρώτοι. Πάντως σε δυο εβδομάδες έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση και δεν θέλουμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη».
-Τι απαντάς σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχετε βάλει την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα επειδή πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα;
«Θα σημειώσω ότι κάνουν λάθος. Όταν έχουμε αγώνα πρωταθλήματος σκεφτόμαστε 100% το ματς αυτό. Όταν παίζουμε ματς στο Εuropa είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο παιχνίδι αυτό. Είναι λογικό ο κόσμος να σκέφτεται πως δεν είμαστε το ίδιο προσηλωμένοι στην Ευρώπη επειδή έχει στο μυαλό του, τις δυο ήττες από τη Βίντι. Στο πρώτο παιχνίδι με την ουγγρική ομάδα στην έδρα μας πράγματι δεν παίξαμε καλά. Στο δεύτερο ματς παίξαμε καλύτερα αλλά δεν πήραμε και πάλι βαθμό και είναι αυτά τα δυο ματς που μας ακολουθούν στην φάση των ομίλων και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση αλλά έχει σημασία πως έχουμε μια τελευταία ευκαιρία έστω και στο φινάλε της φάσης των ομίλων και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη».
-Στο Λονδίνο βρέθηκαν περισσότεροι από 4000 φίλοι του ΠΑΟΚ. Θα ήθελες να το σχολιάσεις;
«Ήταν φανταστικό αυτό που έβλεπα στις κερκίδες. Θα πω απλά πως είναι φανταστικοί και μας υποστήριξαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που είδα τόσο κόσμο στο Λονδίνο αλλά και στεναχωρημένος γιατί δεν τους το ανταποδώσαμε με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Οφείλω όμως να τους ευχαριστήσω και να τους υποσχεθώ πως θα κάνουμε τα πάντα για να είναι περήφανοι και χαρούμενοι για εμάς και για την ομάδα μας».

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.