Tuesday, January 21, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Το Σπήλαιο της Αλιστράτης σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του Νομού Σερρών »


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, επισκέφτηκε την Αλιστράτη και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Σπηλαίου, Θεόδωρο Κορδοκούζη, τον Διευθυντή, Νίκο Καρτάλη και το μέλος του ΔΣ, Δημήτριο Φουδούλη. 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ανάδειξης του Σπηλαίου της Αλιστράτης, του Φαραγγιού του Αγγίτη, του Σπηλαίου του Ορφέα, των ορυχείων της Λιβάδιστας, των ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων της περιοχής. Ειδική αναφορά έγινε από τον Διευθυντή, Νίκο Καρτάλη, στις προσπάθειες φορέων αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης για ένταξη του Σπηλαίου της Αλιστράτης στο πρόγραμμα Interreg που τελικά επετεύχθη και ευχαρίστησε τον Βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη για τη δική του συμβολή στην όλη προσπάθεια. Πλέον μπορούν να αξιοποιούνται οι σύγχρονες τεχνολογίες εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες των επισκεπτών. 


Ο Λευτέρης Αβραμάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι με επίκεντρο το Σπήλαιο της Αλιστράτης και τον ποταμό Αγγίτη πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενοποίησης των επισκέψιμων σημείων της περιοχής, να ενταχθούν σε ένα ενιαίο πρόγραμμα προβολής, να προσελκύσουν μαθητικό πληθυσμό και επισκέπτες εκτός της ευρύτερης περιοχής και να γίνουν παρεμβάσεις ικανές να βάλουν και αυτή την περιοχή του Νομού Σερρών στους πλέον αναγνωρίσιμους και επισκέψιμους προορισμούς της χώρας. Το Σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα μοναδικό φυσικό μνημείο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό και θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω. Ο Ποταμός Αγγίτης με το Φαράγγι και το πέτρινο γεφύρι , το Σπήλαιο του Ορφέα, ο μακεδονικός τάφος και ο Σταθμός της Αγγίστας, τα ορυχεία της Λιβάδιστας, αποτελούν πλούτο της περιοχής των Σερρών που δεν έχει αναδειχτεί όπως θα έπρεπε. Διαχρονικά η τοπική αυτοδιοίκηση κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την ανάδειξη αυτών και άλλων μνημείων, ενώ και στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Νομού Σερρών που διοργανώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Ευελπιστούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα συνεχίσει τη σημαντική προεργασία που έγινε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια και θα ξεπεράσει τυχόν εμπόδια που μπορεί να  καθυστερήσουν την ανάδειξη των μνημείων του Νομού Σερρών. Ως τοπική κοινωνία δεν μπορούμε να περιμένουμε να φέρει κάποιος την ανάπτυξη και οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και να αγωνιστούμε για να βγει ο Νομός Σερρών από το διαχρονικό περιθώριο και την σκιά άλλων περιοχών. 
Το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν προς τα αρμόδια Υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις ανάδειξης και ανάπτυξης του Νομού Σερρών από τον Λευτέρη Αβραμάκη με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση για την έξοδο του Νομού Σερρών από τον οικονομικό μαρασμό.       

1 comment:

  1. ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ INC


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια

    Ένα δάνειο για την πληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για την αγορά ενός διαμερίσματος;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο ονείρου;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 ΕΥΡΩ / USD / POUNDS
    Σε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και παροχής
    της οικονομικής βοήθειας προς τους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας
    Προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
    Δίνουμε δάνειο σε εκείνους που χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την άποψη του 1 έως
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων,
    . δάνεια κατασκευής,
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων,
    . στεγαστικά δάνεια
    . καταναλωτικα δανεια,
    . Δάνεια FHA,
    . προσωπικά δάνεια,
    . δάνεια αυτοκινήτων και
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 213 419 2419

    Με θερμό σκεπτικό

    ReplyDelete

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.