Wednesday, January 15, 2020

Λευτέρης Αβραμάκης: «Πλήγμα για τη χώρα μας η αδυναμία που επιδεικνύει στην εξωτερική πολιτική η ΝΔ»


Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη δήλωσε:
«Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων αρχίζει να αποκαλύπτεται και δυστυχώς να παράγει αποτελέσματα. Η Ελλάδα είναι απούσα από όλες τις κρίσιμες συνομιλίες που αφορούν άμεσα τα συμφέροντα της χώρας μας. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα συμμετείχε στις διεθνείς συνομιλίες για τη Λιβύη στο παρελθόν, και παρά το ότι αιτήθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός να συμμετάσχει και η Ελλάδα στη διάσκεψη του Βερολίνου, η Γερμανία δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή της Ελλάδας λόγω των αντιδράσεων της Τουρκίας. Η πραγματικότητα διαψεύδει διαρκώς την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ που στηρίζεται σε κατασκευάσματα για την διαχείριση της ελληνικής κοινής γνώμης. Δυστυχώς η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα της αδράνειας στην εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς οι αλόγιστες υποκλίσεις σε ισχυρούς, η απουσία διαπραγματευτικής πολιτικής, η άρνηση της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία διατήρησης της χώρας σε κυρίαρχη διπλωματική θέση εγκυμονούν πολύ περισσότερους κινδύνους. Η κυβερνητική αφωνία και απουσία σε κρίσιμα ζητήματα έχει επιτρέψει την άσκηση μιας άνευ προηγουμένου επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. Είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα όλες οι συμμαχίες που χτίστηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και η Ελλάδα να καταστήσει σαφές σε όλους ότι δεν θα αποδεχτεί οποιαδήποτε απόφαση που θα μειώνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».  

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.