Wednesday, August 1, 2018

Μεξικό: Συνετρίβη αεροσκάφος με 101 επιβαίνοντες (βίντεο)

Αεροσκάφος με 101 επιβαίνοντες συνετρίβη στο Μεξικό ενώ πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.
Ογδονταπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη, ορισμένοι σοβαρά, όταν επιβατικό αεροσκάφος Embraer 190 της εταιρείας Aeroméxico συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την πόλη Ντουράνγκο, πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας, και σύμφωνα με τις αρχές δεν έχουν αναφερθεί νεκροί.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολιτειακού υπουργείου Υγείας, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο στη Ντουράνγκο, η Grupo Aeroportuario Centro Norte, επικαλούμενη τις πρώτες πληροφορίες, απέδωσε το ατύχημα στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα της απογείωσης. 

Στην πτήση προς την πρωτεύουσα του Μεξικού επέβαιναν 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, ανέφερε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Λουίς Εσπάρσα.
Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση και συνετρίβη μετά την απογείωσή του, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, στις 16:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα Τρίτης ώρα Ελλάδας).

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στο σημείο μπόρεσε να δει το αεροσκάφος τυλιγμένο στους καπνούς και επιβάτες να το έχουν εγκαταλείψει και να κινούνται πεζή, ορισμένοι με ελαφρά τραύματα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης εικονίζουν το αεροπλάνο στο έδαφος, με την άτρακτο να έχει εν μέρει καταστραφεί από φωτιά.

80 Injured After Aeromexico Plane Crashes At Airport https://youtu.be/SxqbGgVh5dQ


Πρόκειται για επιβατικό μέσων αποστάσεων, Embraer 190, βραζιλιάνικης κατασκευής, που μπορεί να μεταφέρει έως και 100 επιβάτες.
Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας Ντουράνγκο δήλωσε πως οι αρχές καταμέτρησαν 80 τραυματίες. Ο κυβερνήτης της Ντουράνγκο, Χοσέ Ρόσας Αϊσπούρο, είπε πως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.