Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Κατάθεση Αναφοράς του Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση για την επείγουσα στελέχωση των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που απασχολεί τα νησιά Σαντορίνη και Μύκονο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης                  κατατέθηκε ως αναφορά το κοινό έγγραφο των Δημάρχων Θήρας κ. Αναστάσιου-Νικόλαου Ζώρζου και Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά (α.π.7194/31-07-2018), στο οποίο κάνουν δραματική έκκληση για την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου.


Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο τους οι Δήμαρχοι των δυο νησιών εκφράζουν την αγωνία, την έντονη ανησυχία και την ανασφάλεια των κατοίκων, καθώς η υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου έχει προκαλέσει σειρά σοβαρών προβλημάτων (παραεμπόριο, κλοπές, ασφάλεια, φύλαξη, ρύθμιση κυκλοφορίας), και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η αστυνόμευση και στα δυο νησιά.  
Υπογραμμίζεται ότι η Σαντορίνη και η Μύκονος, αποτελούν την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται, με αποτέλεσμα τα κρούσματα εγκληματικότητας, κλοπών και παραεμπορίου να αυξάνονται σημαντικά! Συνεπώς, η ανάγκη αστυνόμευσης και φύλαξης κρίνεται επιβεβλημένη.
Είναι αδιανόητο, τα δυο δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων να αντιμετωπίζονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Και όλα αυτά καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί να “κωφεύει” στα επανειλημμένα αιτήματά τους για βοήθεια, ενώ δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα, που με δική της ευθύνη προκάλεσε, σε μια χώρα που κάθε μέρα καταρρέει.
Δυστυχώς, με ανερμάτιστες πολιτικές “μεγάλα” ψέματα και “καλές προθέσεις” τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας δεν λύνονται.
Με το έγγραφό τους οι Δήμοι Θήρας και Μυκόνου κάνουν δραματική έκκληση προς την πολιτεία και ζητούν –για μια φορά ακόμη- την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επείγουσας στελέχωσης των Α.Τ. Θήρας και Μυκόνου, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της αστυνόμευσης των δυο πιο τουριστικών νησιών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.