Sunday, August 5, 2018

Αυτές είναι οι αγροτικές φυλακές Βόλου που μεταφέρθηκε ο Δ. Κουφοντίνας [Εικόνες]


Στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου βρίσκεται από την Παρασκευή το πρωί ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Οι αγροτικές φυλακές βόλου, θεωρούνται πολύ «χαλαρές» ενώ για κάποιους είναι και «παράθυρο» αποφυλάκισης.


Στις αγροτικές φυλακές ο χρόνος μετρά διπλά και πολλοί βαρυποινίτες βγαίνουν μετά από κάποια χρόνια από τη φυλακή.

Αν και θεωρείται δύσκολο με τόσο βαριά καταδικαστική απόφαση να βγει από τις φυλακές οριστικά, τόσο η απόφαση αυτή καθεαυτή, όσο και η χρονική συγκυρία -όπου τα φώτα είναι στραμμένα στην εθνική τραγωδία στο Μάτι- δημιουργούν ερωτηματικά για την κίνηση αυτή της μεταφοράς του σε διαφορετικές φυλακές. Άλλωστε, γιατί να φύγει από τον Κορυδαλλό και την υψίστης ασφαλείας πτέρυγα; Γιατί να φύγει από την οικογένειά του που διαμένει στην Αθήνα και την οποία βλέπει στις άδειες που παίρνει, αρκετά συχνά τελευταία;
Η μεταγωγή του Δ.Κουφοντίνα στη νέα φυλακή όπως έλεγαν νομικοί κύκλοι εκ του νόμου δεν μπορεί να έχει επίπτωση στην έκτιση της ποινής του. Η κάθε ημέρα κράτησης μετρά μεν για δύο, όπως έλεγαν, αλλά στην περίπτωση του Κουφοντίνα, λόγω του αριθμού των ισοβίων, δεν μπορεί να έχει επίπτωση στο χρόνο αποφυλάκισης, καθώς θα πρέπει να έχει εκτίσει 19 χρόνια πραγματικής φυλακής, για να έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης για υπό όρους απόλυση.
Οι αγροτικές φυλακές Βόλου
Το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων (ΕΑΚΚΝ) Κασσαβέτειας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος των Αγροτικών Φυλάκων, βρίσκεται σε οπτική επαφή από την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), κοντά στο αεροδρόμιο Αγχίαλου στην πεδιάδα της Μαγνησίας.

Αποτελεί σχεδόν παραθεριστική φυλακή, σχετικά με τις συνθήκες φύλαξης του Κορυδαλλού όπου μέχρι σήμερα από το 2003 κρατείτο ο Νο 1 Έλληνας τρομοκράτης, ο εκτελεστής της 17Ν.
Εντύπωση προκαλούν, σύμφωνα με τα evrytanika.gr, οι περιφράξεις της φυλακής όπως φαίνονται στις φωτογραφίες από το View Street της Google. Απλό συρματόπλεγμα ύψους περίπου 1,60 μ. δίπλα στον δρόμο του χωριού με ένα απλό κυκλικό αγκαθωτό συρματόπλεγμα στο πάνω μέρος, τέτοιο βέβαια που ο επικίνδυνος Κουφοντίνας μπορεί να παραβιάσει πανεύκολα με την βοήθεια άλλων «έμπειρων» από έξω συνεργατών του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν που έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών θυμάτων της οργάνωσης σε 11 φορές ισόβια, μετήχθη στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες ανοικτής φυλακής, δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.



ΠΗΓΗ: in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.