Tuesday, May 23, 2017

Μάντσεστερ: 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε συναυλία

Τρόμος στην πόλη
Εικόνα από την κινητοποίηση της Αστυνομίας   (Φωτογραφία:  Reuters )
Μάντσεστερ
Μακελείο λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ. 




Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο Manchester Arena. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κλειστό συναυλιακό χώρο στην πόλη με χωρητικότητα 18.000 ανθρώπων.
Map data ©2017 Google
Map
Satellite
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Η έκρηξη σημειώθηκε αφού η τραγουδίστρια είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Aργότερα η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι είναι συγκλονισμένη, ενώ παράλληλα ακυρώθηκε όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα των εμφανίσεών της.

Τεράστια ήταν από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση των Αρχών. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

H πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι το φρικτό περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική επίθεση.

Μαρτυρίες: Ήταν βόμβα
Δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στον συναυλιακό χώρο μίλησαν στα Μέσα Ενημέρωσης της Βρετανίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι άκουσαν έκρηξη βόμβας.

«Ήταν σίγουρα βόμβα, ακούστηκε στο χώρο του φουαγιέ» δήλωσε στο BBC η Έμα Τζόνσον, η οποία μαζί με το σύζυγό της περίμεναν να παραλάβουν τα δύο τους παιδιά.

«Όλο το κτίριο τραντάχτηκε. Ακούστηκε μια έκρηξη, μετά λάμψη και φωτιά. Μπορούσαμε να δούμε παντού ανθρώπους πεσμένους» συνέχισε.





Αλλά και πολίτες του Μάντσεστερ με μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα πρόσφεραν στέγη για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Δημιουργήθηκε μάλιστα και το σχετικό hashtag #roomforManchester.
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΔΟΛ
Πηγήnews.in.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.