Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Γ. Βαρεμένος: "Χρειάστηκε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στην κατανόηση του διαφορετικού"

ΟΑΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
«Με το κλείσιμο των συνόρων δεν λύνεται το Προσφυγικό. Κανένας δεν είναι απρόσβλητος και όποιος καλλιεργεί την απάθεια απέναντι στο πρόβλημα είτε την αντιπαράθεση των πολιτισμών, μπορεί να δει κάποιον κάποια μέρα να του χτυπάει την πόρτα και να μην είναι ο γαλατάς».
Αυτό τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στη συνάντηση που οργανώνει ο ΟΑΣΕ, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στο Villach της Αυστρίας με θέμα τις εθνικές μειονότητες. Και πρόσθεσε ότι μπροστά σε ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα «χρειάστηκε να εκπαιδεύσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς στη συνύπαρξη και την κατανόηση των διαφορετικοτήτων», εξηγώντας στους παριστάμενους την έννοια της λέξης «philoxenia», που σημαίνει τη φιλική υποδοχή του ξένου.

Για τις μειονότητες, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι πρέπει να αποτελούν «γέφυρες φιλίας και όχι εργαλείο άσκησης εθνικιστικών πιέσεων ή και ανομολόγητων στόχων για τη διαφοροποίηση των συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.