Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΡΑΠ-Πάτρα για Ριγανόκαμπο: " O Δήμος Πατρέων να επεξεργαστεί και να καταθέσει σχέδιο αξιοποίησης"

Καθαρίστηκε, επιτέλους, το Σάββατο 27/5 ο παλιός σκουπιδότοπος του Ρηγανόκαμπου με πρωτοβουλία των συλλόγων της περιοχής μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αποκαλύφθηκε σε ολόκληρη την πόλη ένα νέο «μπαλκόνι», που η απόδοση-ανάπλασή του θα αλλάξει την ποιότητα ζωής χιλιάδων πατρινών, ειδικά αυτών που κατοικούν εκτός του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.       
Τώρα, γίνεται πιο φανερό από ποτέ, ότι ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής,  για απόδοση - ανάπλαση του χώρου - αποκατάσταση των Ρομα (όπως έγραφε το πανό των συλλόγων) έφτασε η ώρα να γίνει πραγματικότητα, χωρίς καθυστερήσεις από την κυβέρνηση, επικοινωνιακά σόου και τηλεοπτικούς λεονταρισμούς  εκ του ασφαλούς από τη δημοτική αρχή Πελετίδη.

Γιατί, πράγματι, αποτελεί ακόμα αναπάντητο ερώτημα γιατί  αργήσαμε τόσο!! αφού εδώ και ένα χρόνο  η ΕΤΑΔ, ενημέρωνε γραπτά τον Δήμο Πατρέων ότι δίνει την άδεια για να καθαριστεί ο χώρος από συνεργεία Δήμου του και, μάλιστα, με κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών και απόδοση των αναγκαίων εξόδων από το ταμείο της.
Χρόνια τώρα οι πολίτες της Πάτρας και οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες βίωσαν τον εμπαιγμό των προηγούμενων κυβερνήσεων στις διεκδικήσεις χώρων που η αξιοποίηση τους θα έδινε ανάσα ποιότητας ζωής στην πόλη.
Σήμερα, τον λόγο τον έχει η κυβέρνηση μέσω της ΕΤΑΔ για να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην απόδοση του χώρου στους πολίτες  και στον Δήμο, όπως έκανε με το θαλάσσιο μέτωπο και το Νότιο πάρκο, το Πλατανόδασος και τα  13 καταστήματα και τις 4 αίθουσες συγκέντρωσης εργατικών κατοικιών που μπορούν να στεγάσουν κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και πολιτιστικούς συλλόγους σε όλη την Πάτρα, το κτίριο της Μανιακίου για παιδικό σταθμό.

Είναι ανάγκη λοιπόν ο Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής να καταθέσει τώρα σχέδιο μελέτης ανάπλασης για να παραχωρηθεί η χρήση του παλιού σκουπιδότοπου που για 40χρόνια δέχτηκε τα σκουπίδια της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.