Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Ο Α. Ριζούλης στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετείται σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη με την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου στην παιδεία - Ο διευθυντής πρέπει να είναι συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ενισχυμένη παρουσία στην πράξη
Ο εξήγησε στην τοποθέτηση του ότι σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αναβάθμιση της διδακτικής εμπειρίας στην πράξη ως ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία επιλογής διευθυντών στο σχολείο. 
Ο διευθυντής πρέπει να είναι συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στα μόρια επιλογής του ανέφερε σε σχέση με την κριτική που ασκήθηκε με την αξιωματική αντιπολίτευση. 
"Το θέμα δεν είναι να συγκεντρώνουμε έγγραφα για την επιλογή των διευθυντικών θέσεων αλλά πως θα αξιοποιήσουμε τα πρόσθετα προσόντα στην εκπαιδευτική διαδικασία" ανέφερε. 
Για το ζήτημα του συλλόγου διδασκόντων στη διοίκηση του σχολείου και την απόφαση του ΣτΕ ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης δείχνει και την αντίληψη μας για την δημοκρατία. Αντίθετα η πολιτική που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση ως μια από τις τελευταίες πράξεις του δράματος που σταμάτησε με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ήταν η υποβάθμιση και η απαξίωση της δημόσιας παιδείας. 
Ο Α. Ριζούλης στην Ολομέλεια της Βουλής 25/5/2017 https://youtu.be/sF-LHKbo_GE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.