Tuesday, May 30, 2017

Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού παρεμβαίνει στις εκλογές σωματείων υπέρ συγκεκριμένης παράταξης

Καταγγελία στελέχους αλυσίδας SUPER MARKET
Με μια καταγγελία «κόλαφο» για συνδικαλιστική παράταξη, μεσαίο στέλεχος μεγάλης και πολύ γνωστής Αθηναϊκής αλυσίδας Super Market, μας κατήγγειλε ότι"Το Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού της επιχείρησης παρεμβαίνει στις εκλογές σωματείων υπέρ της παράταξης που ελέγχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντίτιμο των συνδικαλιστικών «εξυπηρετήσεων» που τους κάνουν".
Η καταγγελία αυτή έφτασε στα χέρια της συντακτικής ομάδας του ERGASIANEWS την επομένη της δημοσίευσής μας με τίτλο «Διαμεσολαβήσεις, προμήθειες, απειλές, κλπ…σε ελεγχόμενο από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Σύλλογο Εργαζομένων», γεγονός που απ’ ότι φαίνεται ενεργοποίησε «ανταγωνιστικά» ανακλαστικά (κυρίως μεσαίων) στελεχών που εργάζονται στη συγκεκριμένη αλυσίδα στην Αθήνα.
Το συγκεκριμένο στέλεχος, μας ενημέρωσε ότι σε κάθε εκλογική διαδικασία σωματείων που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στον κλάδο τροφίμων και ποτών και δευτερευόντως σε εμπορικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν «εντολή» να ψηφίσουν στελέχη και ψηφοδέλτια που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ…σε πολλές δε περιπτώσεις τα ψηφοδέλτια τα παραλαμβάνουν από τους διευθυντές των καταστημάτων, ώστε ν’ αποκλειστούν «λάθη» κατά την ψηφοφορία…

Μάλιστα μας προειδοποίησε ότι «επίκειται παρέμβαση και σε σύλλογο της Πάτρας, που θα διενεργήσει εκλογές στις αρχές Ιουνίου, καθώς προετοιμάζονται μαζικές εγγραφές των 120 περίπου εργαζομένων που απασχολούνται στα τοπικά υποκαταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης που διατηρεί η αλυσίδα στην περιοχή».
Προχωρώντας στο κείμενο της καταγγελίας του, το στέλεχος της αλυσίδας, μας ενημερώνει για «πάρτυ» διπλοψηφιών ανά την Ελλάδα, αφού οι ίδιοι εργαζόμενοι ψηφίζουν 2 και 3 φορές σε επιχειρησιακά και πανελλαδικά ή και τοπικά κλαδικά σωματεία, αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων σε εργατικά κέντα και ομοσπονδίες του κλάδου, αφού έτσι καταφέρνουν να εκλέγουν περισσότερους αντιπροσώπους στα εκλογικά συνέδριά τους, με την ίδια όμως εκλογική βάση εργαζομένων.
Στην καταγγελία επισυνάπτονται πληθώρα στοιχείων και πληροφοριών για τη δράση και τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας σε εκλογές συλλόγων εργαζομένων ανά την Ελλάδα, σε «αγαστή» πάντα συνεργασία με συγκεκριμένα «αριστερά» συνδικαλιστικά στελέχη.
Το ERGASIANEWS έχει πολλάκις αναδείξει περιπτώσεις εμπλοκής της εργοδοσίας σε εκλογές εργατικών σωματείων, προκειμένου να επηρεαστούν οι εκλογικές τους διαδικασίες, υπέρ ή κατά συγκεκριμένων υποψηφίων και παρατάξεων.
Το ERGASIANEWS δεν δημοσίευσε νωρίτερα την καταγγελία, καθώς ανέμενε να επιβεβαιωθεί η καταγγελία του στελέχους (όπερ και εγένετο), αφού μόλις χθες συνεδρίασε το ΔΣ της συνδικαλιστικής οργάνωσης – που μας ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος- και κατατέθηκαν από τα στελέχη της πλειοψηφίας οι νέες «εγγραφές» εργαζομένων της αλυσίδας, τις οποίες έφεραν προς έγκριση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή, η συντακτική ομάδα του ERGASIANEWS, διεξάγει έρευνα σε πρόστιμα και ιεραρχικές προσφυγές της συγκεκριμένης αλυσίδας SUPER MARKET, ώστε να διακριβωθεί ο αριθμός των «εξυπηρετήσεων» που έκαναν οι «αριστεροί» συνδικαλιστές με διαμεσολάβηση σε κρατικούς λειτουργούς (;) και οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στην πολυσέλιδη καταγγελία του ως άνω στελέχους.
Μάλιστα συνδικαλιστές της περιοχής επικεντρώνουν δική τους έρευνα και στη γνησιότητα των αιτήσεων εγγραφής, καθώς ήδη 7 εργαζόμενοι της αλυσίδας δηλώνουν άγνοια για την εγγραφή τους στο συγκεκριμένο σύλλογο, δηλώνοντας πως ουδέποτε υπέγραψαν τέτοια αίτηση, αλλά ούτε ποτέ πλήρωσαν δικαίωμα εγγραφής και συνδρομή. Στους συγκεκριμένους εργαζόμενους έχει ήδη ζητηθεί να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία να δηλώνουν όσα παραπάνω ανέφεραν στους συνδικαλιστές.
Αν όντως επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, τότε είναι βέβαιη η παρέμβαση του Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων τόσο για το αδίκημα της πλαστογραφίας, όσο και για τα προβλεπόμενα στο Ν.1264/1982 αδικήματα περί εμπλοκής της εργοδοσίας σε εκλογές σωματείων εργαζομένων.
Εμείς απλά λέμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά τη συγκεκριμένη υπόθεση και ότι… ο εργοδοτικός συνδικαλισμός…χρειάζεται και ΜΕΤΡΟ…

Πηγήergasianews.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.