Monday, November 23, 2015

Βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη

«Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες. Βεβαίως και ευθύνεται η ΚΕΦΕ και ο πρόεδρός της. Φυσικά και πρέπει να παραιτηθεί, έχουν περάσει 24 ώρες και δεν έχει υπάρξει ένας που να έχει αναλάβει στην ευθύνη; Δεν έχω ακούσει από έναν το λόγο για τον οποίο έγιναν όλα αυτά; Που είναι ο πρόεδρος της ΝΔ, ο μεταβατικός, που είχε την ευθύνη να κάνει αυτές τις εκλογές;».

Με αυτή τη δήλωσή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη κάλεσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας να σταματήσουν να κρύβονται οι υπεύθυνοι για το χτεσινό φιάσκο και να εξηγήσουν στον κόσμο της ΝΔ τις αιτίες για τις οποίες τελικά δεν κατέστη δυνατό να γίνει η εκλογική διαδικασία.


«Δεν θέλω να το πιστέψω ότι υπήρχε σκοπιμότητα. Εγώ ξέρω ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης, ορίστηκε από τον κ. Σαμαρά ακριβώς για να οδηγήσει την παράταξη στην εκλογή του νέου αρχηγού. Αυτή ήταν η αποστολή του, άλλο αν στην πορεία προέκυψαν και οι εθνικές εκλογές και τελικά δεν έγινε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και εκείνος που από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία, ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει η κοινωνία και όπως έλεγε ο κάθε περαστικός -διαφωνώ με αυτόν τον όρο- να ψηφίζει, και ότι αν εκλεγόταν θα άλλαζε το καταστατικό για να κλείσει η διαδικασία. Και τελικά εκλογές δεν έγιναν. Δεν μπορώ να σας πω αν έγινε σκόπιμα, δεν μπορώ και δεν θέλω να το πιστέψω. Αυτό όμως που έγινε χθες ήταν τραγικό. Εγώ είμαι οργισμένος και είμαι οργισμένος γιατί απογοητεύσαμε γι’ ακόμα μια φορά τους Νεοδημοκράτες. Εδώ και 50 μέρες δίνω μια μάχη και απηύθυνα μήνυμα συσπείρωσης, να έρθει ο κόσμος να εμφανιστεί στις κάλπες, να πάρει την τύχη της παράταξης στα χέρια του, να υπάρξει μαζική συμμετοχή. Και ήρθε ο κόσμος και καθόντουσαν στις ουρές οι άνθρωποι αυτοί, που πιστεύουν ότι η ΝΔ είναι μια παράταξη που μπορεί να είναι σοβαρή απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς και όσους απεργάζονται σενάρια ματαίωσης, αναβολής ή… παραπομπής των εκλογών στο άδηλο μέλλον: «Αυτά περί ματαίωσης να τα ξεχάσουν. Αναβολή είναι, την Κυριακή θέλω εκλογές. Αυτή την Κυριακή. Δεν ξέρω τι θα κάνουν, πρέπει να εκφραστεί ο κόσμος, αυτή την Κυριακή πρέπει να έχουμε εκλογές. Γιατί ο κόσμος θέλει να εκφραστεί, ο κόσμος έχει άποψη πλέον, ποιοι φοβούνται την κάλπη επιτέλους; Ποιοι φοβούνται την ετυμηγορία του κόσμου της ΝΔ;». 

«Κάποιοι δεν άφησαν τον κόσμο να εκφραστεί. Λοιπόν ζητώ εκλογές αύριο, την Κυριακή. Και ξέρετε τι ζητώ επίσης; Συνάντηση των τεσσάρων. Ζήτησα την παραίτηση του κ. Μείμαράκη για πολιτικές ευθύνες βεβαίως. Είσαι πρόεδρος ενός κόμματος και δεν έχουν φτάσει τα κομπιούτερ στα εκλογικά σημεία που πρέπει να γίνουν οι εκλογές; Ανέλαβε ναι ή όχι μεταβατικός οριζόμενος από τον κ. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογή αρχηγού; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Η ΚΕΦΕ το ίδιο. Που είναι ο κ. Μεϊμαράκης εδώ και 24 ώρες; Τον έχετε δει πουθενά; Δεν τον είδαμε σε όλη την προεκλογική εκστρατεία. Τον είδατε πουθενά εδώ και μία μέρα να βγει να απολογηθεί; Απογοητεύσαμε πάλι όλους τους νεοδημοκράτες. Έχω να μιλήσω με τον κ. Μεϊμαράκη από τις αρχές των εκλογών. Εγώ όταν επικοινωνώ, επικοινωνώ στα ίσα και δημόσια. Με το που έγιναν αυτά τα τραγικά πράγματα, αυτό το φιάσκο, βγήκα και είπα ότι ζητώ την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, του κ. Παπαμιμίκου, της ΚΕΦΕ και όποιου έχει πολιτική ευθύνη. Και τώρα ζητώ εκλογές. Να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Χτες ζήτησα να γίνει συνάντηση των τεσσάρων. Και μάλιστα ζήτησα 19:00 η ώρα να βρεθούμε στη Συγγρού. Δεν ήρθε κανένας. Δε θέλησαν να γίνει συνάντηση. Τέσσερις άνθρωποι είμαστε. Έχουμε απογοητεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων. Δεν μπορούμε τέσσερις άνθρωποι να κάτσουμε σ’ ένα τραπέζι και να συμφωνήσουμε; Σήμερα. Ό,τι ώρα θέλουν. Ας πάρει ο κ. Μεϊμαράκης την πρωτοβουλία. Δε με νοιάζει εμένα ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία. Δεν έχω τέτοια κωλύματα. Να λυθεί το θέμα θέλω», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Χαρακτήρισε επίσης τη χτεσινή διαδικασία «φιάσκο», που ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του το άλλοθι χτες να κοροϊδεύει, να βγάζει ανακοινώσεις, να υποτιμά τη νοημοσύνη των Νεοδημοκρατών.«Αυτοί, λοιπόν, που ταπείνωσαν το Νεοδημοκράτη χτες, βλέποντας έναν ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει γλώσσα, έναν ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή, αυτοί που ταπείνωσαν το νεοδημοκράτη, αντί να κρύβονται τώρα εδώ και 24 ώρες και να μην έχουν πει μια κουβέντα, οφείλουν να πάρουν τις ευθύνες τους», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τέλος ζήτησε συνάντηση σήμερα των τεσσάρων υποψηφίωνγια να κλείσει η διαδικασία και ανάληψη της προσωρινής προεδρίας του κόμματος από στέλεχος που δε θα είναι υποψήφιος, επισημαίνοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να είναι η κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

«Πρώτον, εκλογές. Δεύτερον, συνάντηση σήμερα. Τρίτον, είμαι εδώ για να διασφαλίσω και να εγγυηθώ την ενότητα αυτής της παράταξης. Όλο αυτό το γκρίζο το μαύρο δεν αρμόζει στη ΝΔ. Ακριβώς αυτά θέλω να σπάσουν την επομένη και θα τα σπάσω. Και με αφορμή αυτό που έγινε χτες, έχω ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να βγω απέναντι στο νεοδημοκράτη και να του πω "πάμε μαζί να τα αλλάξουμε όλα". Γιατί, βλέπετε, ακόμη και αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός παλιού, χαλασμένου, μικρού συστήματος και μηχανισμών, που δε θέλουν η ΝΔ να γυρίσει σελίδα. Δε θα κάνουμε τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ θα εκλέξει νέο αρχηγό. Ο νέος αρχηγός την επόμενη μέρα, και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά, θα τους ενώσω όλους. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.