Tuesday, November 17, 2015

Βασικά σημεία ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στον Πειραιά

Κεντρική ομιλία στον Πειραϊκό Σύνδεσμο πραγματοποίησε απόψε ουποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του στον Πειραιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την οικονομία και συνθλίβει τους πολίτες. Σήμερα, ενεργοποίησαν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν κατάφεραν ούτε το αυτονόητο, να προστατέψουν όλους εκείνους που με τους κόπους μιας ζωής και με ένα δάνειο, αγόρασαν ένα σπίτι, την πρώτη τους κατοικία, για να στεγάσουν την οικογένειά τους, τα παιδιά τους. Και τώρα αδυνατούν να πληρώσουν. Όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν. Γιατί έμειναν άνεργοι, γιατί τα σκληρά μέτρα, έριξαν έξω τον προγραμματισμό τους. Αυτούς, που τους προστάτεψαν όλες οι κυβερνήσεις, μέσα στην κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν τους προστάτεψε, αλλά τους εγκατέλειψε στη μοίρα τους. Με τα εγκλήματα του πρώτου επταμήνου, και τη σημερινή υποχώρηση στα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαλύει τη μεσαία τάξη, καταστρέφει οικογένειες, οδηγεί ανθρώπους στο δρόμο. Δεν σέβονται ούτε το μόχθο της μέσης ελληνικής οικογένειας, δεν τους νοιάζει καμία θυσία, δεν τους ενδιαφέρει ότι ο κόσμος θα αρχίσει να χάνει τα σπίτια του. Το φιάσκο έγινε συνώνυμο της πολιτικής τους. Πρέπει να φύγουν γιατί στο τέλος δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Μόνο εμείς μπορούμε να τους νικήσουμε και σας το λέω από εδώ, από τον Πειραιά, ότι πολύ σύντομα θα τους νικήσουμε. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατηφόρα, δίνοντας προοπτική και διέξοδο στη χώρα».

 
 
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Πειραιά είναι τα εξής:
 
-Για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό:
Το πιο εξοργιστικό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παριστάνουν τους συμπαραστάτες των αδύναμων, παριστάνουν αυτούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, το κοινωνικό σύνολο και υποστηρίζουν ότι όλοι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες
Ως εδώ, τέτοια προκλητικά ψέματα δεν μπορούν άλλο να λέγονται. Ποιος συνθλίβεται όταν η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και η χώρα εξαναγκάζεται σε νέο δανεισμό; Ποιον χτυπάνε όταν επιβάλουν φόρους, περικοπές και χαράτσια γιατί δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε μπορούν να φέρουν νέες επενδύσεις; Ποιος πληρώνει το μάρμαρο όταν οι επιχειρήσεις γονατίζουν και κλείνουν, απολύοντας τους εργαζομένους; Όλα αυτά δεν έχουν αντίκτυπο στους πλούσιους. Όλα αυτά χτυπούν τη μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν.
Λοιπόν, θυμηθείτε το, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει την κοινωνία, καταστρέφει την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες θεωρίες της αριστεράς για το πώς θα σωθεί, γιατί δεν θα σωθεί. Η Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά για να κάνει τη δουλειά και να την κάνει σωστά. Για να βγάλει τη χώρα και την κοινωνία από το τέλμα. Η ιδεολογία μας έχει σήμερα καθιερωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι’ αυτό πιστεύω στον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Το ιδεολογικό μοντέλο με το οποίο η χώρα μπορεί να παράξει πλούτο, για να διανείμει στους πολίτες. Που δημιουργεί μια κοινωνία ευκαιριών και προόδου. Που το κράτος πρόνοιας λειτουργεί ως αναγκαία προϋπόθεση, όχι ως οργανισμός επιδομάτων που με φιλοδωρήματα συντηρεί την ανισότητα. Γιατί η χώρα δεν μπορεί να τα καταφέρει αν δεν τα καταφέρει η ίδια η κοινωνία».
 
-Για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου:
Μόνο με ένα τρόπο θα αλλάξουν τα πράγματα, με τη συμμετοχή. Ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο μεγάλη συμμετοχή. Ένα βροντερό όχι στη σιωπή και την απομόνωση που θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο αυτής της παράταξης
Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου. Δεν είναι υπόθεση των λίγων, όπως θέλουν και προσπαθούν να την κάνουν οι βολεμένοι. Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου είναι υπόθεση όλων μας. Και ως την Κυριακή, πρέπει όλοι να μιλήσουμε με τους φίλους μας, τους γνωστούς μας, που πιστεύουν στην ιδεολογία αυτής της παράταξης. Και να τους περάσουμε το μήνυμα ότι μόνο μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, αλλαγμένη, ελκυστική, μπορεί να δώσει τις μεγάλες μάχες για τη χώρα, μπορεί να δώσει ξανά προοπτική στους πολίτες. Μόνο με ένα τρόπο θα αλλάξουν τα πράγματα, με τη συμμετοχή. Ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο μεγάλη συμμετοχή. Ένα βροντερό όχι στη σιωπή και την απομόνωση που θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο αυτής της παράταξης. Αρνηθείτε εκείνους που σας αρνούνται. Αγνοήστε εκείνους που σας αγνοούν. Γυρίστε την πλάτη σε όσους δεν θέλουν μεγάλη και ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία. Σηκώστε ψηλά τη σημαία των κοινών μας αγώνων. Σας καλώ όλους, όλα τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλους εκείνους που απογοητεύσαμε και απομακρύναμε. Ελάτε να ψηφίσετε στις 22 Νοεμβρίου. Η Ελλάδα μας μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ελπίδας και δημιουργίας πλούτου για όλους. Αρκεί να έχει μια παράταξη που θα μπορεί να εμπνεύσει για να νικήσει τον μοιραίο και καταστροφικό κ. Τσίπρα. Μόνο μαζί μπορούμε να το πετύχουμε και θα πετύχουμε».
 
-Για την ανάπτυξη του Πειραιά:
Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση ότι τα Δικαστήρια θα μείνουν στην πόλη του Πειραιά. Να ξεχάσουν οποιοδήποτε άλλο σενάριο. Τελεία και παύλα
Τι έλαβε ο Πειραιάς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Στασιμότητα, εγκληματική αδράνεια και πάγωμα των μεγάλων έργων. Η επέκταση του Μετρό σταμάτησε και αν συνεχίσουν έτσι θα τιναχθεί στον αέρα. Στο ΕΣΠΑ, με τους χειρισμούς τους η απορρόφηση των κονδυλίων επιβραδύνθηκε δραματικά, με ορατό τον κίνδυνο έργα να μείνουν ανολοκλήρωτα. Στις εξαγωγές και τις εισαγωγές πρώτων υλών, με τα capital controls που έφεραν, προκάλεσαν πλήγμα στη ρευστότητα και αδυναμία πληρωμών στις ελληνικές επιχειρήσεις, πλήττοντας την ανταγωνιστικότητά μας και τα ίδια τα έσοδα του κράτους. Στην αγορά δημιούργησαν πραγματική ασφυξία, ενώ λόγω των προβλέψεων για βαθιά ύφεση, επανάφεραν τον κίνδυνο για νέα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Λάθος πάνω στο λάθος, γκάφα πάνω στη γκάφα. Δεν θα επιτρέψουμε όμως ποτέ να κάνουν ένα έγκλημα. Το ξεκαθαρίζω: Είναι αδιαπραγμάτευτη θέση ότι τα Δικαστήρια θα μείνουν στην πόλη του Πειραιά. Να ξεχάσουν οποιοδήποτε άλλο σενάριο. Τελεία και παύλα. Τα δικαστήρια θα μείνουν στο κέντρο της πόλης, σε σύγχρονο, λειτουργικό και εμβληματικό κτήριο, όπως αρμόζει στη Δικαιοσύνη, στους Δικαστές και τους Δικηγόρους, στην ίδια την πόλη του Πειραιά. Η μόνη λύση, η πιο σύντομη και οικονομική, αυτή που υποστηρίζει ο Δήμος, οι φορείς, οι πολίτες, ο επιστημονικός και επιχειρηματικός κόσμος, είναι η μετεγκατάσταση στην πρώην Ράλλειο Σχολή, σε ένα Δημοτικό κτήριο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.