Tuesday, November 24, 2015

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ - Μ.Κ.Ο.-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς  Γ.  Γεωργαντάς  κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εξωτερικών και Οικονομικών με θέμα : «Επιτακτική ανάγκη ελέγχου της δράσης ορισμένων ΜΚΟ που εμπλέκονται στο προσφυγικό ζήτημα»
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Τον Οκτώβριο του 2014 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις Κοινωφελείς Οργανώσεις Πολιτών (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)).

Το σχέδιο νόμου πρότεινε το νομοθετικό πλαίσιο με ενιαία κριτήρια διαφάνειας, ελέγχου και χρηματοδότησης των εθελοντικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (με νομική μορφή σωματείου ή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας).
Το σχέδιο προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των διαφόρων οργανώσεων πολιτών με σκοπό να προστατευθούν οι πολίτες αλλά και οι οργανώσεις εκείνες που παράγουν ουσιαστικό έργο, από αυτές που εκμεταλλεύθηκαν είτε κρατικά κονδύλια είτε τα φιλανθρωπικά συναισθήματα της κοινωνίας για παράνομο πλουτισμό.

Δυστυχώς οι πολιτικές εξελίξεις εκείνη την περίοδο δεν επέτρεψαν την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.