Saturday, November 21, 2015

Το αίμα της ανανέωσης συγκλόνησε τη Θεσσαλονίκη

Βασικά σημεία ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη και φωτογραφικό υλικό
Η Θεσσαλονίκη έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν απόψε σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση τον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στην τελευταία προεκλογική ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί Ντε Σπορ).


Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για τηναλλαγή σελίδας της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να γίνει ξανά η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, τονίζοντας ότι «το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους. Θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει. Από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει. Γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια».



Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:

-Για την ανάγκη της μέγιστης δυνατής συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής:
Μόνο με ένα τρόπο θα αλλάξουν τα πράγματα και στην παράταξη και στη χώρα, με τη συμμετοχή
Μόνο με ένα τρόπο θα αλλάξουν τα πράγματα και στην παράταξη και στη χώρα, με τη συμμετοχή. Ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο μεγάλη συμμετοχή. Ένα βροντερό όχι στη σιωπή και την απομόνωση, που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στον κόσμο αυτής της παράταξης. Εσείς όμως είστε η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Αρνηθείτε αυτούς που σας αρνούνται. Αγνοήστε αυτούς που σας αγνοούν. Γυρίστε την πλάτη σε όσους δεν θέλουν μεγάλη και ισχυρή τη Νέα Δημοκρατία. Σηκώστε ψηλά, τη σημαία των κοινών μας αγώνων. Σας καλώ όλους, όλα τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλους εκείνους που απογοητεύσαμε και απομακρύναμε: Ελάτε να ψηφίσετε την Κυριακή και καλέστε όλους τους φίλους και συμμαχητές μας. Είναι η ώρα τώρα, που εσείς αποφασίζετε και θέλουν δεν θέλουν θα σας ακούσουν. Δεν είστε δεδομένοι για κανέναν. Οι αβόλευτοι δεν παίρνουν γραμμή από τους βολεμένους. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Η Ελλάδα μας, μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ελευθερίας, δικαιοσύνης, ελπίδας και δημιουργίας πλούτου για όλους. Αρκεί να έχει μια παράταξη που θα μπορεί να εμπνεύσει, για να νικήσει τον μοιραίο και καταστροφικό κύριο Τσίπρα.

-Για τη μεγάλη αλλαγή και τη μεγάλη ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ:
Την Κυριακή, κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή για να φέρουμε την οριστική απαλλαγή της χώρας από την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύουν οι διαγραφές και οι παραιτήσεις βουλευτών, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της και της αποκάλυψης των ψευδών υποσχέσεών της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων, που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρο ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια μικρή και συρρικνωμένη Νέα Δημοκρατία, στάσιμη στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εμείς όμως στην παράταξή μας την Κυριακή, κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή για να φέρουμε την οριστική απαλλαγή της χώρας από την καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

-Για τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ:
Ποιοι -αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας- από το ‘κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’, δεν αφήνουν τελικά ούτε σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη;
Ως εδώ, τέτοια προκλητικά ψέματα δεν μπορούν άλλο να λέγονται. Ποιος συνθλίβεται όταν η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και η χώρα εξαναγκάζεται σε νέο δανεισμό; Ποιον χτυπάνε όταν επιβάλουν φόρους, περικοπές και χαράτσια γιατί δεν μπορούν να προχωρήσουν, ούτε τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε τις νέες επενδύσεις; Ποιος πληρώνει το μάρμαρο όταν οι επιχειρήσεις γονατίζουν και κλείνουν, απολύοντας τους εργαζομένους; Ποιοι -αν όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας- από το ‘κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’, δεν αφήνουν τελικά ούτε σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη; Όλα αυτά δεν έχουν αντίκτυπο στους πλούσιους. Όλα αυτά χτυπούν τη μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους εργαζόμενους και φυσικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Όλα αυτά γεμίζουν με απελπισία και απόγνωση τους ανθρώπους που δεν έχουν σήμερα δουλειά, που βλέπουν την ανεργία να αυξάνεται ξανά. Και αυτός ο φόβος πλέον διαπερνά ακόμα και όσους έχουν δουλειά, αλλά δεν ξέρουν αν θα την έχουν και αύριο.

-Για τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, για τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία:
Μόνο όταν η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους πολίτες, θα βγει η χώρα από την παρακμή
Για να τα καταφέρει η χώρα πρέπει να τα καταφέρει η ίδια η κοινωνία. Να τα καταφέρουν όσοι καινοτομούν και επιχειρούν. Να σπάσουμε τα εμπόδια στις εξαγωγές και τις επενδύσεις. Να υποστηρίξουμε τους μικρομεσαίους που παίρνουν τα ρίσκα. Να είμαστε εκεί για τους εργαζόμενους στα σχολεία, τα νοσοκομεία, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Να πιστέψουμε στην αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στους ανθρώπους και τα πλεονεκτήματα, σε κάθε τόπο στην πατρίδα μας. Σε όλους αυτούς θα είναι δίπλα η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτούς που έπεσαν και θα τους βοηθήσουμε να ξανασηκωθούν, γιατί αυτό έκανε πάντα η παράταξή μας. Σε αυτούς που αποκλείστηκαν και τώρα θα τους ξανακούσουμε, γιατί ο κόσμος είναι η δύναμή μας. Σε αυτούς που έμειναν πίσω και τώρα θα βγουν μπροστά. Στους πολλούς, τους δημιουργικούς, τους τολμηρούς. Γιατί αυτοί είναι η Νέα Δημοκρατία. Γιατί αυτά πιστεύαμε πάντα. Αυτά θα εκφράσουμε και πάλι από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Δεν είναι ο νεοφιλευθερισμός ο δρόμος μας. Ούτε μια ακραία ρητορική που μας απομακρύνει από τις αξίες που πάντα πρεσβεύαμε. Μόνο με τις μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες θα ξανακάνουμε την παράταξη μας, μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα απευθύνεται σε όλους. Όχι σε υποσύνολα. Μόνο αν δουλέψουμε έξω από τους αυτοματισμούς του χθες. Μόνο αν η κοινωνία καταλάβει ότι... καταλάβαμε και δεν επιμένουμε σε μια πραγματικότητα που δεν αντιστοιχεί σε όσα ζει η κοινωνία. Μόνο αν η νέα Νέα Δημοκρατία δεν κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες, δεν τους διχάζει, δεν κοιτάει την μία κοινωνική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη, γιατί φίλες και φίλοι αρκετά με τις διαιρέσεις, αρκετά με τις αφαιρέσεις. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε δυνάμεις, να πιστέψουμε στους Έλληνες, και να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Μόνο όταν η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια νέα κοινωνική συμφωνία με τους πολίτες, θα βγει η χώρα από την παρακμή.




No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.