Thursday, November 19, 2015

«Από Κυβέρνηση του «Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη, γίνατε η Κυβέρνηση του «Κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη»

Βαρύ κατηγορώ της Φωτεινής Αραμπατζή στην Κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του σχετικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή
Για πολιτική εξαπάτηση χιλιάδων Ελλήνων, που θα δουν δυστυχώς τα σπίτια τους να βγαίνουν στο σφυρί λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές της υποσχέσεις, κατηγόρησε την Κυβέρνηση η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή στην τοποθέτησή της στη Βουλή κατά τη διάρκεια της χθεσινής (18 Νοεμβρίου 2015) συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές επί του σχετικού πολυνομοσχεδίου.  

Η Σερραία βουλευτής υπογράμμισε ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά» Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φώναζε σε κάθε πλατεία και σε κάθε χωριό «κανένα σπίτι δεν θα πάει σε χέρια Τραπεζίτη» γίνεται πλέον και με τη βούλα η Κυβέρνηση των πλειστηριασμών, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών, που είχαν πάρει στεγαστικό δάνειο και στους οποίους πουλούσαν προεκλογικά υποσχέσεις ότι δήθεν θα προστατέψουν τα  σπίτια τους.


«Ήταν ο ίδιος κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφιζαν τη ρύθμιση της Ν.Δ. επί Υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη, ως ανάλγητη. Μια ρύθμιση που κάλυπτε το 90% των δανειοληπτών, ενώ τώρα προστατεύεται μόλις το 25%. Τα ψέματα τελείωσαν», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή, προσθέτοντας ότι την ίδια πολιτική εξαπάτηση βιώνει και ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της χώρας από το επικείμενο πακέτο μέτρων, που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και εκτελεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον πρωτογενή τομέα.

Όσο δε για τη δήθεν σκληρότητα που «πουλάει» η Κυβέρνηση ότι δείχνει στους δανειστές, η Σερραία βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Χθες, στην πορεία του Πολυτεχνείου φωνάζατε «δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά, μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά». Δεν χρειάζεται να ακουστεί μέχρι τις Βρυξέλλες, θα αρκούσε να το πείτε εδώ, στο Χίλτον, στην τρόικα, που θα την διώχνατε και την οποία, με κόστος κάμποσα δισεκατομμύρια ευρώ την βαφτίσατε «θεσμούς» και την κάνατε «κουαρτέτο». Όμως, εκεί, δυστυχώς, δεν φωνάζετε πια, ούτε καν διαπραγματεύεστε, όπως δεν διαπραγματευθήκατε άλλωστε ποτέ. Απλά, σκύβετε το κεφάλι και λέτε «ναι» σε όλα.»

Κατηγόρησε δε την Κυβέρνηση, ότι προβάλλει μία εικονική εικόνα του σκληρού διαπραγματευτή απέναντι στην Τρόικα την ίδια στιγμή που δεν διαπραγματεύεται σε τίποτα αλλά απλά σκύβει το κεφάλι, αποδεχόμενη αδιαμαρτύρητα τις επιταγές των δανειστών.

Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της φορολόγησης από την Κυβέρνηση του Ελληνικού κρασιού, σημειώνοντας ότι επιδεικνύει μία μεγάλη μανία να φορολογεί ό,τι ιδιωτικό, ό,τι παραγωγικό κινείται με τιτάνια προσπάθεια στην χώρα.
«Μετά την ατελέσφορη, λόγω του αδειάσματος, που υποστήκατε από τον έτερο συγκυβερνήτη σας, τους ΑΝΕΛ, στο προηγούμενο πακέτο προαπαιτούμενων, δηλαδή, να φορολογήσετε τις ελληνικές μικροζυθοποιίες, έρχεστε να χτυπήσετε ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της χώρας, το ελληνικό κρασί, βάζοντας και εκεί, έναν άδικο όσο και ακατανόητο φόρο. Είναι λυπηρό, ένα αναφαίρετο δικαίωμά μας, που πηγάζει από την Κοινοτική Οδηγία του 9284/1992 για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μας κρασιών, να το πετάτε έτσι απλά στα σκουπίδια. Δικαίωμα, που τα άλλα κράτη - μέλη για τα αντίστοιχα προϊόντα τους το φυλάνε ως «κόριν οφθαλμού», εσείς, το καταργείτε επιβάλλοντας νέους φόρους.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε δε την Κυβέρνηση ότι οφείλει να πάρει αμέσως πίσω το σχετικό άρθρο 14 του νομοσχεδίου, που κατέθεσε, και το οποίο αποτελεί βαρύ πλήγμα για την ελληνική οινοποιία και αμπελουργία μέσω της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης 40 λεπτά ανά λίτρο κρασιού.

«Είναι παράνομο αυτό που κάνετε. Να το πάρετε αμέσως πίσω, αλλιώς θα σας στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Καμία χώρα, κανένα κράτος-μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας, που είναι χώρα παραγωγής οίνου, δεν έχει επιβάλει ΕΦΚ στο κρασί, ούτε ακόμη και η μέχρι πρότινος κακιά για εσάς, Γερμανία.», σημείωσε η κ. Αραμπατζή κλείνοντας την τοποθέτησή της.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.