Monday, November 23, 2015

Βασικά σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA


«Θα πάω 100% σε debate, όπου θέλει, ό,τι ώρα θέλει ο κ. Μεϊμαράκης. Επιτέλους δέχτηκε την πρόταση που του είχα κάνει από την πρώτη στιγμή για διάλογο. Αν θέλετε να περιμένω και στο στούντιο να το κάνουμε τώρα», απάντησε ουποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ερώτηση της Όλγας Τρέμη και τουΓιάννη Πρετεντέρη στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του MEGA αν αποδέχεται την πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη για debate, υπογραμμίζοντας πως «κανένας μας δεν ζήτησε από τον Μεϊμαράκη να παραιτηθεί γιατί εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, αλλά για να αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο των εκλογών»και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν παραιτείται από την εκλεγμένη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ακριβώς γιατί «ο Περιφερειάρχης είναι εκλεγμένος από το λαό, δεν είναι διορισμένος».


«Έχω δεχθεί τον μεγαλύτερο πόλεμο λάσπης απ’ όλους τους υποψηφίους μου αυτές τις 50 ημέρες. Παρόλα αυτά βλέπετε ότι κάνω προσπάθεια να κρατήσω και την ουσία και την εικόνα αυτής της παράταξης ενωμένη. Σήμερα επικοινώνησα μαζί τους, και με τους τέσσερις για να τους ζητήσω να βρεθούμε, να δούνε τα μέλη και τα στελέχη μας ότι δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την ενότητα.  Ο κ. Μεϊμαράκης δεν σήκωσε καν το τηλέφωνο. Έκανα χθες το βράδυ δημόσια έκκληση για να βρεθούμε οι τέσσερις, για να τελειώνουν αυτές οι συζητήσεις και πάλι δεν έγινε δεκτό. Με κάλεσαν αύριο στην Κ.Ο. και θα είμαι εκεί», τόνισε ξεκάθαρα ο κ. Τζιτζικώστας.

«Για μένα ο μόνος μου αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας κι αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα στο χάος. Δεν πρόκειται να ρίξω νερό στο μύλο όσων νομίζουν ότι δημιουργώντας θέματα μεταξύ μας κάνουν κάτι καλό. Πληγώνουμε τη βάση ακόμη περισσότερο. Επειδή ακούω πολλά, δεν θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο υποκρύπτει πολιτικό παρασκήνιο. Θα σας πω όμως από την άλλη μεριά, ότι η σημερινή παρουσία του κ. Μεϊμαράκη, λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά ήταν πάρα πολύ διχαστική. Η τοποθέτησή του και η προσπάθειά του να εμπλέξει του πάντες και τα πάντα, ότι δηλαδή φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο. Ακριβώς αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας σας, θυμίζω όπου έφταιγαν πάντα όλοι εκτός από τον ίδιο. Πείτε μου μία χυδαία επίθεση που έκανα προς τον Μεϊμαράκη», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA είναι τα εξής:

-Για το φιάσκο στη χτεσινή εκλογική διαδικασία:
Κάποιοι δείχνουν ακόμη και σήμερα, μιάμιση μέρα μετά το φιάσκο, να μην έχουν καταλάβει τι έχουν προκαλέσει στη βάση, τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ. Οργή, αγανάκτηση
Έχουν αισθανθεί όλα μας τα μέλη ταπεινωμένα, γιατί χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που κέρδισε από αυτή την ιστορία. Ο πυρήνας της υποψηφιότητας μου είναι να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Ο κόσμος από χτες είναι ταπεινωμένος και οργισμένος. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και βάζουν στο τραπέζι προσχηματικές ιστορίες, αυτά τα θέματα των παραιτήσεων. Εξηγώ τι εννοώ. Χτες και ο κ. Μητσοτάκης, και εγώ και ο κ. Γεωργιάδης -που το άφησε, δεν το είπε καθαρά- ζητήσαμε την παραίτηση του μεταβατικού αρχηγού για τον εξής λόγο. Διότι προηγήθηκε ένα φιάσκο.

-Για την προσχηματική πρόταση παραίτησής του από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας:
Η θέση του περιφερειάρχη είναι εκλεγμένη θέση. Δεν είναι διορισμένη και δεν είναι κομματική θέση. Εκτός αν πούμε ότι βάζουμε στη συζήτηση να παραιτηθούν και εκείνοι από τις εκλεγμένες τους θέσεις. Αυτή των βουλευτών δηλαδή
Ο κ. Μεϊμαράκης την παράταξη αυτή με διορισμό από τον προηγούμενο αρχηγό και με ρόλο ξεκάθαρο να οδηγήσει την παράταξη στην εκλογή αρχηγού. Αυτή ήταν η αποστολή του. Χθες είχαμε ένα φιάσκο. Γι’ αυτό προκλήθηκε από τη δική μας μεριά και από του κ. Μητσοτάκη, το αίτημα να μπει ένας άλλος μεταβατικός πρόεδρος. Το καταστατικό ορίζει συγκεκριμένα τη διαδικασία. Πρέπει να γίνει όπως έγινε εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος. Πρέπει να ορίσει ο κ. Μεϊμαράκης έναν αντιπρόεδρο και παραιτούμενος… Αν είναι ο κ. Πλακιωτάκης η επιλογή του, βεβαίως. Υπάρχουν ιστορικά στελέχη, που φαντάζομαι θα μπορούσαν έχοντας και μια μεγαλύτερη εμπειρία να είναι ενδεχομένως καλύτερες επιλογές. Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ. Εκτός αν κάποιος μου πει ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει την παραμικρή ευθύνη για το χθεσινό φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές. Δεν ζητήθηκε από τον κ. Μεϊμαράκη η παραίτηση εδώ και 55 μέρες που έχουμε την προεκλογική εκστρατεία. Σεβαστήκαμε το να κρατά το ρόλο και του μεταβατικού προέδρου και του υποψήφιου αρχηγού. Το ζητήσαμε χθες μετά το φιάσκο. Γιατί κάποιος επιτέλους πρέπει να απολογηθεί σε αυτή τη βάση αυτής της παράταξης, στα μέλη και τα στελέχη μας, που ταπεινώθηκαν χθες κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εγώ αν θέλετε έχω μία κομματική ιδιότητα, είμαι μέλος της πολιτικής επιτροπής, αν θέλουν να παραιτηθώ από μέλος της, να το κάνω αύριο το πρωί. Τελεία και παύλα. Ας μη χρησιμοποιούμε προσχηματικούς λόγους. Εδώ το ζητούμενο είναι να κοιτάξουμε μπροστά.

-Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών:
Προτεραιότητά μου σήμερα, είναι να γίνουν εκλογές αύριο
Ζητήσαμε την παραίτηση των μελών της ΚΕΦΕ. Από εκεί και πέρα όμως δεν υπάρχει άλλο όργανο να μπορεί να κάνει τις εκλογές τώρα. Κι αν δεν τις κάνει το όργανο αυτό, θα πρέπει να πάμε μετά από πάρα πολλούς μήνες, να προηγηθεί ένα συνέδριο, πράγματα τα οποία αντιλαμβάνεστε θα αφήσουν μία ανοιχτή πληγή στην βάση της ΝΔ, κάτι που δεν μπορεί να γίνει. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε δύο Κυριακές από σήμερα. Και αυτό καθαρά για τεχνικούς λόγους. Εγώ θα σας έλεγα ακόμη και αυτή την Κυριακή.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.