Tuesday, November 29, 2016

Έκτακτη στήριξη 1,68 εκ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που επιβαρύνονται από τις προσφυγικές ροές

Στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών, θα αποδοθεί το σύνολο της έκτακτης στήριξης, συνολικού ύψους 1,68 εκ. €, που αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σχετική κοινοποίηση των κριτηρίων κατανομής εστάλη σήμερα στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη .

Το παραπάνω ποσό των 1.683.910 € θα κατανεμηθεί στους παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος που δραστηριοποιούνται στα  νησιά Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Λέρος και Μεγίστη, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής  (μη ενσταυλισμένης) παραγωγής. Επισημαίνεται ότι βάσει του αριθμού των ζώων το μεγαλύτερο ποσοστό της ενίσχυσης (~85%) θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης.


Με δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε: «Η επιλογή της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στα συγκεκριμένα νησιά έγινε διότι η διατάραξη του  γαλακτοκομικού τομέα σε αυτά,  εντείνεται ακόμη περισσότερο τόσο εξαιτίας των φυσικών γεωγραφικών περιορισμών λόγω νησιωτικότητας όσο και λόγω των έκτακτων κοινωνικό-οικονομικών παραμέτρων που έχουν προκληθεί από την προσφυγική κρίση».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.