Friday, November 25, 2016

Στη Γερουσία της Βραζιλίας καταθέτει η Ζωή για το χρέος

Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Της Γερουσίας της Βραζιλίας, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταθέσει ως μάρτυρας για τον ρόλο του ΔΝΤ, και συνολικά του Κουαρτέτου, στην υπόθεση του Χρέους.
Η πρόσκληση έγινε  λόγω της πρωτοβουλίας της να συσταθεί η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου της Ελληνικής Βουλής, προκειμένου να καταθέσει για την τραγική κατάσταση της χώρας μας μετά την είσοδό της στο καθεστώς Χρεοκρατίας του ΔΝΤ και των λοιπών θεσμών.
Είναι γνωστό ότι η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της, με τη μορφή σωματείου πλέον, παρά τη διάλυσή της από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Εκτός από τη Γερουσία, όπου θα μιλήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μιλήσει και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, σε ανοιχτή εκδήλωση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, μαζί με τη Maria Lucia Fattorelli, πρόεδρο της Πρωτοβουλίας και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
«Με τα διεθνή δημοσιεύματα να αναφέρονται ολοένα και συχνότερα στο χρέος της Βραζιλίας -της 9ης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως- το οποίο αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ τα τελευταία χρόνια, και μερικά να προβλέπουν, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ότι η χώρα «οδεύει ολοταχώς στην αγκαλιά του ΔΝΤ», η πρόσκληση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου καταδεικνύει ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψη η εμπειρία της Ελλάδας ως πειραματόζωου του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη, κατατεθειμένη μάλιστα από την κ. Κωνσταντοπούλου, που δεν σταμάτησε στιγμή νααντιστέκεται στο καθεστώς υποδούλωσης της χώρας μας¨, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πλεύση Ελευθερίας.
ΠΗΓΗ presspublica.gr

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.