Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Στο Συνέδριο «Περιαστική Κτηνοτροφία και Κτηνοτρόφοι» ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης, την Κυριακή 20/11

Στο Συνέδριο «Περιαστική Κτηνοτροφία και Κτηνοτρόφοι» ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης, την Κυριακή 20/11
Συγκριτικό πλεονέκτημα η εγγύτητα με την αγορά της πόλης

Στο Συνέδριο «Περιαστική Κτηνοτροφία και Κτηνοτρόφοι», το οποίο διοργάνωσε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, παρευρέθηκε προσκεκλημένος ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο σκοπό είχε την ενημέρωση και κατάρτιση των νέων κτηνοτρόφων σε περιαστικά περιβάλλοντα, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στον καταναλωτή ποιοτικά πιστοποιημένα, επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή, με σεβασμό στο ήδη βεβαρυμμένο περιβάλλον της Αττικής.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, τόνισε μεταξύ άλλων το συγκριτικό πλεονέκτημα της εγγύτητας των παραγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων στην αγορά της Αθήνας, αλλά και για την αμεσότερη σχέση και εμπιστοσύνη που δύναται να δημιουργηθεί μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Επίσης υπογράμμισε τα οφέλη της παραγωγής και αξιοποίησης κτηνοτροφικών υποπροϊόντων, όπως το βιοαέριο και το κομπόστ, αλλά και την ανάγκη χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά τη διαδικασία της παραγωγής, προκειμένου να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων.


Αυτά τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν και να διορθωθούν, όπως ανέφερε ο Αν. Υπουργός, αφορούν στην απουσία χωροταξίας για τις παραγωγικές μονάδες και στην στενότητα του χώρου λόγω εκτεταμένης οδοποιίας στις αστικές περιοχές, αλλά και στην προκατάληψη του κατοίκου της πόλης για παραγωγική δραστηριότητα κοντά του. Το πρώτο λύνεται με την ορθή χωροταξία και το δεύτερο με την εκπαίδευση και την ενημέρωση στα σχολεία, που μπορεί να περιλαμβάνουν από ψυχαγωγικά προγράμματα επισκέψεων σε περιαστικές παραγωγικές κτηνοτροφικές μονάδες της Αττικής και άλλων πόλεων, μέχρι και εργαστηριακά μαθήματα που θα φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με την γεωργική παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.