Friday, November 25, 2016

Ο Μ. Τζελέπης προσκαλεί ξανά Καμμένο σε Δημόσια Συζήτηση για τα Στρατόπεδα «Εμμανουήλ Παππά» και «Παπαλουκά»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης προσκαλεί ξανά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο σε δημόσια συζήτηση για τα Στρατόπεδα «Εμμανουήλ Παππά» και «Παπαλουκά» με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 252/25-11-2016 Επίκαιρη Ερώτησή του.
Ειδικότερα, στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Στην τοποθέτησή μου στο Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», στις 21-7-2016, τόσο ο ίδιος ο Υπουργός όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωναν από το βήμα της Βουλής ότι τα Στρατόπεδα του Ν. Σερρών «Εμμανουήλ Παππά» και «Παπαλουκά» εξαιρούνταν από τα άρθρα 10 και 11 του τότε συζητηθέντος Νομοσχεδίου και δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των υπό αξιοποίηση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Διαβεβαίωναν μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ότι για τα Στρατόπεδα αυτά ισχύουν οι προϊσχύουσες συμφωνίες και δεν καταργούνται. Στις 16-11-2016 ο Δήμος Σερρών έλαβε σχετικό έγγραφο το οποίο ανακοινώνει στους εμπλεκόμενους φορείς ότι η Συμφωνία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων ξεκινάει από μηδενική βάση: «η Συμφωνία θα προκύψει μέσα από τις επιβαλλόμενες προσεχείς διαβουλεύσεις-συναντήσεις μας και η όλη πράξη της παραχώρησης θα ολοκληρωθεί με τη σύσταση και την υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΘΑ και δήμου Σερρών»».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν θα τηρήσει την δέσμευση που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της 21-7-2016 για την τήρηση των υφιστάμενων προϊσχυουσών Συμφωνιών για τα στρατόπεδα «Εμμανουήλ Παππά» και «Παπαλουκά» του Ν. Σερρών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει πότε θα παραχωρηθούν τα Στρατόπεδα στην κυριότητα του Δήμου Σερρών.

   Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής .

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.