Wednesday, November 23, 2016

Η ανακοίνωση της ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη για τα δημοτικά τέλη 2017

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης - ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη για τα δημοτικά τέλη 2017 αναφέρει:
Για τρίτη συνεχή χρονιά η δημοτική πλειοψηφία του ΚΚΕ, προχωρά σε νέους, αναποτελεσματικούς και κοινωνικά άδικους πειραματισμούς σε σχέση με τα δημοτικά τέλη  και τα τέλη κοινοχρήστων χώρων. Στην πραγματικότητα, αθετεί την προπέρσινη δέσμευσή της αλλά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθορισμό ζωνών για διαφοροποιημένα τέλη μέσα στην ίδια Δημοτική ενότητα. Με δελτία τύπου και εισηγήσεις εκ του Περισσού που ήρθαν την τελευταία στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν την επικοινωνιακή τους πολιτική σε βάρος της ουσίας.
Οι απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη των ευπαθών ομάδων με βάση τα στοιχεία που αναγκάστηκαν να προσκομίσουν στο δημοτικό συμβούλιο αφορούν συνολικά 228 άνεργους και 60 άπορους σε όλη την Πάτρα. Η υποκρισία αποκτά δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ενέργειες  της δημοτικής αρχής αλλά για πανελλαδικά θεσμοθετημένες απαλλαγές.

Με προμετωπίδα τη θέση του ΚΚΕ  για κατάργηση των ανταποδοτικών και τη βοήθεια των  εξαπτέρυγων του - που φέτος κατάλαβαν ότι η αύξηση στα δημοτικά  τέλη του Ρίου κατά 270% ήταν υπέρογκη - προχώρησαν ουσιαστικά σε αυξήσεις μέσω του ΤΑΠ των μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων που είχε σταματήσει να εισπράττεται  από το 2009 και  το επανέφεραν φέτος.
 Για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε το σημαντικό θέμα της καταγραφής του ΤΑΠ με πραγματικά στοιχεία τα οποία η δημοτική αρχή Πελετίδη όφειλε να έχει επιτέλους διασταυρώσει με την Πολεοδομία που θυμίζουμε ότι είναι Υπηρεσία του Δήμου. Χαρακτηριστική είναι η  αποκάλυψη των υπηρεσιακών παραγόντων για τη μη πληρωμή ΤΑΠ από μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες  δηλώνουν το 1/3 των πραγματικών τετραγωνικών τους ή για «σπιτάκια» που πληρώνουν για 50τ.μ. ενώ έχουν μετατραπεί σε βίλες 400τ.μ.
Για όλα τα παραπάνω καταψηφίσαμε τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής και καταθέσαμε την πρόταση μας για τον καθορισμό διαφορετικών συντελεστών εντός των δημοτικών κοινοτήτων, για μείωση 20% στα δημοτικά τέλη, για διπλασιασμό των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες και για ουσιαστικές αυξήσεις των τελών διαφήμισης.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.