Monday, November 28, 2016

25 Νοεμβρίου: Ημέρα Μνήμης και Τιμής του Αντιστασιακού Αγώνα

Τοποθέτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλη Τζελέπη. 
Εθνική Αντίσταση
H κορυφαία πράξη της ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25 Νοεμβρίου του 1942 έγινε Σύμβολο Αντίστασης του Ελληνικού λαού ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας του. Ήταν μια πράξη που χαράχθηκε βαθειά στη μνήμη και τις ψυχές όλων των Ελλήνων γιατί ήταν συλλογική, ηρωική και κυρίως πατριωτική. Γιατί κατάφερε να συνενώσει όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις στον κοινό στόχο της απελευθέρωσης της πατρίδα τους από την Γερμανική κατοχή. Οι Έλληνες υπερβαίνοντας τις διαχωριστικές γραμμές τους κατάφεραν να γοητεύσουν για άλλη μια φορά τους Ευρωπαίους και να εγγράψουν στην Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το λαμπρότερο παράδειγμα αντίστασης κατά του Φασισμού.
Σήμερα ημέρα μνήμης και τιμής του αντιστασιακού αγώνα επιβάλλεται να αναστοχασθούμε τι προσφέρει η ομόνοια, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη σε ένα Έθνος. Οι δύσκολες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που ζούμε δεν πρέπει να αφήσουν χώρο στο διχασμό, στο μίσος και στην αναβίωση του νεοναζισμού που απλώνει  απειλητικά τα πλοκάμια του σε όλη την Ευρώπη.


No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.