Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΜΕ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ-ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

Απειλούνται από τον Πατριάρχη με ακοινωνησία οι ομολογητές της Ορθοδοξίας Μητροπολίτες Σεραφείμ Πειραιώς, Αμβρόσιος Καλαβρύτων, ο πρωτοπρ. π. Θεόδωρος Ζήσης (και οι συν αυτώ) κ.α.

ΣΗΜΕΡΑ σας έχω παρασκήνια εκκλησιαστικά, θρησκευτικά. Και ορθόδοξα και μουσουλμανικά. Δεν τα βάνουν τα ραντάρ της επικαιρότητας μεν, αλλά είναι πολύ σημαντικά.
Το πρώτο είναι ότι εξελίσσεται στο παρασκήνιο μία σοβαρότατη κρίση στις σχέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γι’ αυτόν τον λόγο συνεδριάζουν άλλωστε δύο μέρες τώρα Ιεραρχία και Ιερά Σύνοδος στη Μονή Πετράκη. Ο λόγος; Η επιστολή που έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τον Αρχιεπίσκοπο, με την οποία απειλεί με επιτίμιο -ακοινωνησία- τους μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιο (φωτό αριστερά) και Πειραιώς Σεραφείμ (φωτό δεξιά). Ο λόγος; Κατηγορούνται ότι δεν περιφρουρούν με τις δηλώσεις τους τα αποτελέσματα της Πανορθόδοξης Συνόδου που έγινε το καλοκαίρι στην Κρήτη.
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν έχει δίκιο ή άδικο ο Βαρθολομαίος γι’ αυτά, δεν γνωρίζω τα εκκλησιαστικά εις βάθος, άλλωστε, ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν λένε ότι κάποιος εδώ στην Αθήνα προσπαθεί να τον παρασύρει σε ανοιχτή σύγκρουση με την Εκκλησία. Και αυτό είναι το τελευταίο που έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή και η Εκκλησία και το Φανάρι. Είτε έχει δίκιο είτε άδικο. Σταματώ εδώ και εύχομαι να επικρατήσει καταλλαγή. Τα ζιζάνια πρέπει να νικηθούν για ακόμη μια φορά. Δεν είναι ώρα για διχασμούς.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΕΛΙΔΑ 06 ΣΤΗΛΗ: ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
omothimadon.gr, katanixis (τίτλος: τροποποιημένος από εμάς)
ΠΗΓΗ triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.