Thursday, July 27, 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ 91ων ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Το πρόγραμμα  εκδηλώσεων των 91ων Γενεθλίων της Ροδόπολης που θα πραγματοποιηθούν για άλλη μια χρόνια από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ροδόπολης ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨ έχει ως εξής :
Δευτέρα 31/7: Τελετή λήξης τμημάτων του Κ.Δ.Α.Π. Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδόπολης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Ροδόπολης και θα περιλαμβάνει εργασίες – χορούς – θέατρο από τους μαθητές των τμημάτων του Κ.Δ.Α.Π. .Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι η 19:00 .
Τρίτη 01/08: 1ο Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού ¨Πατρίδας Ευωδίας¨ (1η ημέρα).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρέλαση ,εντός αγοράς της Ροδόπολης ,των τμημάτων που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με έναρξη από το κτήριο του συλλόγου και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Ροδόπολης. Τα τμήματα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς πλην ποντιακών. Οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ είναι οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πνεύματος Σερρών ,Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμουδιάς Σερρών ,Λαογραφικός Όμιλος Βλαχων Και Φίλων ¨Λαϊλιάς¨ ,Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιάς Σερρών Ανατολικής Ρωμυλίας & Θράκης ¨Η Μπάμπω¨ ,Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Μαυροθάλασσας Σερρών «Η Παράδοση» ,Πολιτιστικός Σύλλογος Μελενικιτσίου Σερρών και ο Πολιτ/κός Λαογ/κός Σύλλογος Ροδόπολης Σερρών ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨.
Τετάρτη 02/08: 1ο Φεστιβάλ Παράδοσης & Πολιτισμού ¨Πατρίδας Ευωδίας¨ (2η ημέρα).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρέλαση ,εντός αγοράς της Ροδόπολης ,των τμημάτων που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με έναρξη από το κτήριο του συλλόγου και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Ροδόπολης. Τα τμήματα θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μόνο από την περιοχή του Πόντου. Οι σύλλογοι που θα συμμετέχουν την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ είναι οι:Σύλλογος Ποντίων Ακριτοχωρίου Σερρών «Οι Ακρίτες» ,Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών ¨Ακρίτες¨ ,Πολιτιστικός Σύλλογος Καστανούσσας Σερρών ,Πολιτ/κός Λαογ/κός Σύλλογος Ροδόπολης Σερρών ¨Η ΠΡΟΟΔΟΣ¨ ,Σύλλογος Παφραίων Σιντικής ¨Η ΠΑΦΡΑ¨ ,Σύλλογος Ποντίων Νομού Σερρών »Εύξεινος Λέσχη» ,Σύλλογος Ποντίων Νέου Πετριτσίου ¨Οι Αργοναύτες¨ και ο Ποντιακός Σύλλογος Λιθότοπου Σερρών.
Πέμπτη 03/08: Ποντιακή Θεατρική Παράσταση ¨Ο Ψεύτης¨ του Κοσμίδη Ιωάννη.
Η παράσταση θα δοθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου απ’ την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Αττικής, ώρα έναρξης 20:30. Συμμετέχουν οι Κοσμίδης Ιωάννης ,Σεϊτόπουλος Πέτρος ,Κουσίδης Νίκος ,Κεσίδου Ειρήνη ,Σπυριδόπουλος Κώστας ,Κωστελίδου Μαγδαλινή ,Κοσμίδης Ορφέας ,Λαζαρίδου Βάσω ,Παπαδοπούλου Νίκη, Παπαδημητρίου Απόστολος,Κοσμίδης Δημήτρης (Ποντιακή Λύρα) ,Γιώργος Τσιλικίδης (Τραγούδι).

Παρασκευή 04/08: Καλοκαιρινός Χορός του Συλλόγου με τους καλλιτέχνες Ματθαίο Τσαχουρίδη ,Πέλα Νικολαϊδου ,Μάνο Κουτσαγγελίδη και τις ορχήστρες τους (ώρα έναρξης 21:00).

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.