Friday, July 28, 2017

Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της Βουλής: «Η Κυβέρνηση αποτελεί ένα πολιτικό λάθος που σύντομα θα διορθώσει ο ελληνικός λαός»

Ευθεία επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για επαναλαμβανόμενη καταστρατήγηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και «βροχή» άρθρων και τροπολογιών σε άσχετο νομοσχέδιο περί προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας σε κοινοτική οδηγία, εξαπέλυσε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή στη σχετική χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.


Η Σερραία βουλευτής έκανε λόγο για νομοσχέδιο «μίνι – μάρκετ», την ώρα που η ελληνική κοινωνία πλέει σε έναν ωκεανό ψεμάτων, ομολογημένων από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας και βρίσκεται τόσο στη δίνη των αποκαλύψεων Βαρουφάκη όσο και στο έλεος των αντεξουσιαστών, που φτάνουν πλέον ατιμώρητοι μέχρι το προαύλιο της Βουλής.


«Είναι ίσως η πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα, που η κριτική της αντιπολίτευσης, όσο σκληρή και αν είναι, φαντάζει πιο ήπια σε σχέση με τα όσα λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τον εαυτό του και την Κυβέρνησή του και σε σχέση με τα όσα αποκαλύπτει το πρώην «asset» της ελληνικής οικονομίας, που λίγο έλειψε να οδηγήσει και την οικονομία και τη χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα.» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενη δε στο άρθρο 10 του Νομοσχεδίου, περί τροποποίησης του Κώδικα ΦΠΑ, η κ. Αραμπατζή μίλησε για «ρεσιτάλ» προχειρότητας και ερασιτεχνισμών. Καθώς ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 13% στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές, - που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υιοθέτησε, προσχωρώντας στην ατζέντα της ΝΔ - έρχεται ασθμαίνοντας να διορθώσει τις εξόφθαλμες αδικίες και τις παραλείψεις στο πρόσφατο νομοθέτημά της. Νομοθέτημα, στο οποίο είχε «ξεχάσει» να συμπεριλάβει το σύνολο των σύνθετων ζωοτροφών παραγωγικών ζώων, τους σπόρους ηλίανθου και τα δρεπτά άνθη.


«Σαν να μην έφταναν τα 2 χρόνια ταλαιπωρίας του κόσμου του πρωτογενούς τομέα από την αύξηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, την εκτίναξη των ασφαλιστικών τους εισφορών και βεβαίως, τη διόγκωση του κόστους παραγωγής, που έφερε η αύξηση του Φ.Π.Α. από το 13% στο 24%, με δικές σας ενέργειες και με δικές σας πολιτικές, σπεύδοντας να επανορθώσετε στις 18 Μαΐου 2017 – 2 χρόνια μετά, να το τονίσουμε 2 χρόνια μετά - κάνατε “μισές δουλειές”.

Αν είχατε όμως το σθένος, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, να υπερψηφίσετε τη σχετική τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας στις 18 Μαΐου 2017 ή να συνετιστείτε νωρίτερα από την ανακοίνωσή μας, θα γλυτώνατε το “κάζο” και ο κόσμος της πρωτογενούς παραγωγής την ταλαιπωρία και το χαμένο χρόνο» τόνισε η αρμόδια Τομεάρχης της ΝΔ.


Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Αραμπατζή έκανε λόγο για τα μεγάλα λάθη, τα μεγάλα ψέματα και δυστυχώς, την απουσία συγγνώμης, που αποτελούν το τρίπτυχο της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση αποτελεί ένα  πολιτικό λάθος, που σύντομα θα διορθώσει ο ελληνικός λαός.
Ομιλία Αραμπατζή στο Σχ/Ν. Προσαρμογή της Ελλην. Νομοθεσίας στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/881 27-07-2017 https://youtu.be/IqX8SkqKJiY

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.