Monday, July 24, 2017

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας Ριζούλη Ανδρέα στις πληγέντες περιοχές της Δυτικής Αχαϊας από την πρόσφατη κακοκαιρία και τον ΕΛΓΑ

O Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή τις περιοχές της Δυτικής Αχαϊας που επλήγησαν πρόσφατα από το χαλάζι και την κακοκαιρία. 

Συναντήθηκε με παραγωγούς στο Καγκάδι, στα Σαγέικα και στο Ριόλο και διαπίστωσαν μαζί το μέγεθος των ζημιών σε καλλιέργειες από οπωροκηπευτικά και αμπέλια , ζημιές που σε ορισμένες αφορούν το 100% της καλλιεργήσιμης γης. 

Έγινε ακόμα συζήτηση με παραγωγούς σε σχέση με την καταβολή των αποζημίωσεων τους. Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έγκαιρη πιστοποίηση του μεγέθους των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Σε επαφή που είχε ο Ανδρέας Ριζούλης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρουμπέ γνωστοποιήθηκε ότι το υπόλοιπο των οφειλών από προηγούμενες καταστροφές σε ορισμένους παραγωγούς θα εξοφληθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τον Ιανουάριο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές.

Συζητήθηκαν ακόμα τρόποι ανακούφισης των πληγέντων σε σχέση με τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι παραγωγοί εξάλλου διατύπωσαν προτάσεις ώστε η λειτουργία του ΕΛΓΑ να γίνει πιο αποτελεσματική τις οποίες και ο βουλευτής δεσμεύτηκε να διαβιβάσει και να προωθήσει αρμοδίως. 

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και μίλησε με τον διευθυντή, μετέφερε τις ανησυχίες των αγροτών, ενημερώθηκε για το συνολικό πρόβλημα στην Αχαϊα και την Αιγιάλεια όπως και για την διαδικασία των αιτήσεων και των αποζημιώσεων. 

Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι μετά το πέρας των αιτήσεων τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προβούν άμεσα στους απαιτούμενους ελέγχους για να πιστοποιηθούν οι ζημιές και έγκαιρα οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν με τις σωστές διαδικασίες. 






No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.