Tuesday, September 3, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις έως 10% στο αγροτικό ρεύμα»


Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ στον πρωτογενή τομέα, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:

«Η αύξηση του αγροτικού ρεύματος που φτάνει μέχρι και το 10% είναι αδικαιολόγητη, αυξάνει το κόστος παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον αγροτικό κόσμο αλλά και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ). Η κυβέρνηση φαίνεται να μην κατανοεί ότι η ΔΕΗ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και προχώρησε στην υιοθέτηση μιας τιμολογιακής πολιτικής που ως πρώτο θύμα έχει την αγροτική παραγωγή. Δυστυχώς η  πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που προχώρησε σε σημαντικές ελαφρύνσεις των αγροτών όπως την μείωση στο ΦΠΑ του αγροτικού ρεύματος από το 13 στο 6%, το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, δεν συνεχίζεται. Η τεχνοκρατική προσέγγιση του νεοφιλελευθερισμού φαίνεται να αγνοεί ότι στη χώρα μας ο πρωτογενής τομέας αποτελείται από μικρούς και μεσαίους από άποψη παραγωγικών δυνατοτήτων αγρότες. Ο αγροτικός κόσμος που έχει να αντιμετωπίσει ήδη τεράστια προβλήματα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, καλείται πλέον να αντιμετωπίσει και την κυβερνητική πολιτική που λειτουργεί αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το σύνολο των δεδομένων που υπάρχουν στη χώρα. Στο βωμό της προσπάθειας απαξίωσης και πώλησης της ΔΕΗ η κυβέρνηση θυσιάζει το σύνολο της αγροτικής παραγωγής. Η αύξηση του κόστους παραγωγής που προκαλεί η ΝΔ θα επηρεάσει επίσης την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και το κόστος ζωής των νοικοκυριών. Όπως φαίνεται με τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες η κυβέρνηση τελικά επιφυλάσσει απαλλαγές για τους λίγους και επιβαρύνσεις για τους πολλούς».

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.