Sunday, September 29, 2019

ΦΟΣΣ: Εργασίες Ανακατασκευής Καταφυγίου


Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου


Ο ΦΟΣΣ φόρεσε τα γάντια εργασίας !

Τις προηγούμενες εβδομάδες  ο ΦΟΣΣ, με τη βοήθεια εθελοντών μελών, ξεκίνησε την επιδιόρθωση του καταφυγίου του! Η πρώτη από της εργασίες περατώθηκε. Η κατεστραμμένη σκεπή του παλιού φυλακίου αποκαταστάθηκε πλήρως!


Το ΕΦ «ΚΩΝΩΕΙΔΕΣ»  άνηκε στο συγκρότημα Κάλης.  Όπως και παρόμοια κτίρια είχε παραδοθεί στην τύχη του εδώ δεκαετίες. 
 Μετά από αίτηση και τη σχετική αλληλογραφία με το δασαρχείο Σιδηροκάστρου  παραχωρήθηκε στο σύλλογό μας   για 20 έτη με απόφαση του  Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος.
Σκοπός του συλλόγου είναι το κτίριο να χρησιμοποιηθεί ως ορεινό καταφύγιο και παρατηρητήριο δασοπροστασίας ,δίνοντας παράλληλα  στους συντοπίτες μας μια διέξοδο  από τα προβλήματα της εποχής  μέσω της επαφής με την φύση.

Την υλοποίηση του έργου τη χρωστάμε στα μέλη μας που κόπιασαν τόσο και αφιέρωσαν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο. Η περάτωση της ανακατασκευής του κτιρίου θα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα εθελοντισμού και συνεργασίας δεκάδων συνανθρώπων μας.
Το  ΔΣ οφείλει να ευχαριστήσει θερμά όλους του εθελοντές  για το λαμπρό αυτό αποτέλεσμα με πρώτο και κυριότερο το Νεκτάριο Τ. που ίδρωσε περισσότερο από όλους μας!

Τέλος ευχαριστούμε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) για την ένταξή μας στο πρόγραμμα ¨Δημιουργώ¨ , Η αναγνώριση του έως τώρα έργου μας αλλά και η στήριξη για τη συγκεκριμένη δράση τόνωσε το ηθικό μας και μας έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να κάνουμε πράξη τις σκέψεις μας.









No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.