Friday, September 6, 2019

Λευτέρης Αβραμάκης: «6484 ευάλωτα νοικοκυριά επανασυνδέθηκαν με τη ΔΕΗ χάρη στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ»


Σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 305/09.08.19) που κατέθεσαν στη Βουλή Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην απάντησή τους ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν για την επιδότηση της επανασύνδεσης ρεύματος ευάλωτων νοικοκυριών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν κοινωνικά αναγκαίες. Συγκεκριμένα, σε σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΗΕ που κοινοποίησαν στην απάντησή τους, δηλώνεται ότι “το πλήθος των καταναλωτών που επανασυνδέθηκαν  στο πλαίσιο εφαρμογής του επιδόματος επανασύνδεσης ευάλωτων καταναλωτών ανέρχεται σε 6484». Στο ερώτημα εάν η νέα κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στην επανέναρξη του συγκεκριμένου προγράμματος προκειμένου οι πιο ευάλωτοι οικονομικά πολίτες να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν εκ νέου ηλεκτρικό ρεύμα, οι απαντήσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι αόριστες και συνδέουν την όποια πολιτική προκύψει στο μέλλον με την ρευστότητα της ΔΕΗ και το Κοινωνικό Τιμολόγιο. 
Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε ότι:
«Φαίνεται ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν απόλυτα προετοιμασμένη για την επικοινωνιακή απαξίωση της ΔΕΗ και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που υιοθέτησε άμεσα και πλήττουν το σύνολο των νοικοκυριών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Δεν έχει όμως ασχοληθεί καθόλου με εκείνες τις χιλιάδες περιπτώσεις ελληνικών νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταποκριθούν ή ανταποκρίνονται με μεγάλη δυσκολία στις οικονομικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς και παρά την έξοδο από τα Μνημόνια που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πιθανό οι πλέον ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες να αναγκαστούν και πάλι να ζήσουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η νέα κυβέρνηση αποδεικνύει πόσο μακριά από τις προτεραιότητές της είναι οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά ώστε όλοι οι κάτοικοι της χώρας να διαβιούν σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η απουσία δυνατότητας χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος λόγω κόστους είναι μια κατάσταση που παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα». 

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.