Thursday, September 5, 2019

Πασχάλης Θ. Τόσιος: Ηλεκτροσόκ στον αγροτικό κόσμο "από τα φιλολαϊκά μέτρα" Βορίδη -Μητσοτάκη


Tόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Βορίδης μέχρι πρόσφατα έταζαν στους αγρότες παρεμβάσεις με στόχο να “μειωθεί το κόστος παραγωγής”. Με το σχέδιο για τη δήθεν σωτηρία της ΔΕΗ, όμως, οι αγρότες βρίσκονται μπροστά σε αυξήσεις έως και 10% της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πράγμα που εκτινάξει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων .


Οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα έρχονται τη στιγμή που οι αγρότες είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες στον ασφαλιστικό τους φορέα και στους προμηθευτές τους, μεταξύ των οποίων είναι και η ΔΕΗ. Το ίδιο ισχύει και για τους ΤΟΕΒ. Σημειωτέον ότι η επιδείνωση των προβλημάτων αγροτών και ΤΟΕΒ θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς με συνέπεια τη στέρηση ρευστότητας από τη ΔΕΗ αντί την επιδιωκόμενη τόνωσή της.

No comments:

Post a Comment

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!! Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.